Ειδικές μονάδες της αστυνομίας για την καταστολή ταραχών συνέλαβαν περίπου 100 ανθρώπους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Βοστόνη διαλύοντας μια διαδήλωση κατά της Γουόλ Στριτ.

Περίπου 200 αστυνομικοί περικύκλωσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα την πλατεία που είχαν καταλάβει οι διαδηλωτές, εμπνεόμενοι από το κίνημα «Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ» και τους ζήτησαν να διαλυθούν. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν, τους έσυραν στο έδαφος, πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους απομακρύνουν, γράφει η εφημερίδα Boston Globe. Οι διαδηλωτές φώναζαν στη διάρκεια της επιχείρησης συνθήματα όπως «λαός ενωμένος ποτέ νικημένος», «ειρηνική διαδήλωση» και «όλος ο κόσμος βλέπει».

Οι διαδηλώσεις αγανάκτησης αυτού του τύπου έχουν πολλαπλασιαστεί εδώ και τρεις εβδομάδες σ’ όλη τη χώρα και οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την απληστία των επιχειρηματικών και οικονομικών κύκλων, που θεωρούνται υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το νεοϋορκέζικο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ παρεμβαίνει στην αμερικανική πολιτική.