Έναν αναπάντεχο υποστηρικτή βρήκαν οι χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την οικονομική ανισότητα και τη φτώχεια σε ολόκληρη πλέον την Αμερική, στο πρόσωπο του προέδρου της FED Dallas, Richard Fisher, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά έναν από τους “στόχους” του κινήματος “Καταλαμβάνουμε τη Wall Street”.

“Όσο και αν σας σοκάρει αυτό που θα πως, χαίρει της συμπάθειάς μου” φαίνεται να είπε ο κ. Fisher, αναφερόμενος στο κίνημα των Αμερικανών “αγανακτισμένων”, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters και συνέχισε “Έχουμε πάρα πολλούς ανέργους. Έχουμε μια πολύ άνιση κατανομή του εισοδήματος. Έχουμε πάρα πολλούς ανθρώπους εκτός εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχουμε μια πολύ απογοητευμένους ανθρώπους. Μπορώ επομένως να καταλάβω απόλυτα την αγανάκτησή τους”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fed αποτελεί έναν από τους βασικούς “στόχους” του κινήματος, αφού σύμφωνα και με αναλυτές, διαδραμάτισε ενργό ρόλο στην κρίση του 2008, που έχει οδηγήσει εν μέρει τον κόσμο στους δρόμους.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε, επίσης, την απογοήτευση και την οργή ​​των διαδηλωτών, την Πέμπτη.

“Οι άνθρωποι είναι απογοητευμένοι και οι διαδηλωτές δίνουν φωνή σε μια πιο ευρεία απογοήτευση για τον τρόπο που λειτουργεί το οικονομικό μας σύστημα”, σημείωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Το κίνημα, το οποίο ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη, πλέον έχει μεταδοθεί στο Ώστιν του Τέξας, στην Τάμπα της Φλόριδα, στην Ουάσιγκτον και σε πολλές ακόμα πολιτείες των ΗΠΑ.