Πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη όπλων στην ανατολική Βαγδάτη πυροδότησε σήμερα ρουκέτες, οι οποίες έπληξαν γειτονικές συνοικίες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 4 κάτοικοι και να τραυματισθούν 14.

Οι ρουκέτες προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα σε οκτώ τοποθεσίες, καθώς και μια πυρκαγιά σε εργοστάσιο αλεύρων η οποία εξακολουθούσε να καίει δύο ώρες αργότερα, δήλωσε ο αστυνομικός.

CRISIS_IRAQ2

Ένα μεγάλο σύννεφο καπνού υψώθηκε πάνω από την αποθήκη, με την έκρηξη να προκαλεί ισχυρό ωστικό κύμα. Φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης εικονίζουν έναν κρατήρα με βάθος σχεδόν πέντε μέτρα και διάμετρο 20 μέτρα και πολλά κτίρια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

CRISIS_IRAQ3

Η αποθήκη ανήκε σε μια από τις σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις της Δύναμης Λαϊκής Κινητοποίησης (PMF), δήλωσε ένας αστυνομικός. Η PMF είναι ένας συνασπισμός κυρίως πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος, τη σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση που πριν από δύο χρόνια κατέλαβε τμήματα του βόρειου και του δυτικού Ιράκ.

CRISIS_IRAQ4 CRISIS_IRAQ5 CRISIS_IRAQ6 CRISIS_IRAQ7 CRISIS_IRAQ8 CRISIS_IRAQ9 CRISIS_IRAQ1