Μια γυναίκα από τη Σιγκαπούρη έχει γίνει o πρώτος άνθρωπος στον κόσμο, που θα δουλεύει ως «Pokemon Master».Η 22χρονη Ivy Lim επιλέχθηκε ανάμεσα από χιλιάδες υποψηφίους για την συγκεκριμένη θέση, η οποία διαφημίστηκε από μια ιστοσελίδα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Mirror, η κοπέλα θα πληρώνεται με 1.000 λίρες το μήνα για τουλάχιστον τρεις μήνες, για να πιάνει Pokemon και να εκπαιδεύει άλλους σε καθημερινή βάση, να τους δίνει συμβουλές και να τους αποκαλύπτει μυστικά για το παιχνίδι.

pokepuke2

«Δεν ήξερα ότι υπήρχε η δουλειά ενός Pokemon Master. Ήθελα να εκπαιδεύσω κάποιον να πιάνει τέτοια» δήλωσε η ίδια και προσθέτει «Είμαι στο επίπεδο 23 και έχω πιάσει 121 χαρακτήρες Pokemon. Σχεδιάζω να διπλασιάσω τους αριθμούς κατά τη διάρκεια αυτής της δουλειάς».

Σύμφωνα με την εταιρεία που έβγαλε την αγγελία, η ιδέα γι’ αυτή την ιδιαίτερη δουλειά ήρθε όταν ένας μεγάλος αριθμός χρηστών της ιστοσελίδας τους ζητούσαν νέες και γρήγορες εμπειρίες σχετικά με το παιχνίδι.

Αποφάσισε λοιπόν ότι προσλαμβάνοντας ένα άτομο πλήρους απασχόλησης θα μπορούσε να δείξει στους χρήστες νέα μυστικά και ενδιαφέροντα νέα και να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους. Επιπλέον, οι παίκτες του Pokemon Go που ζουν στη Σιγκαπούρη ή είναι εκεί για διακοπές θα μπορούν να κλείσουν μια θέση μέσω της ιστοσελίδας για μια «μυστική Pokemon εμπειρία» όπως λένε χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι.

pokepuke1

Για την εμπειρία αυτή βέβαια θα υπάρχει εισιτήριο, από το οποίο θα βγαίνει αφενός ο μισθός της νεαρής, αλλά και κέρδος για την ιστοσελίδα. Η 22χρονη ελπίζει στο μέλλον να κάνει ταξίδια και στο εξωτερικό για παρόμοιες εκδηλώσεις. Ωστόσο, τα στατιστικά δείχνουν πτώση στους ενεργούς χρήστες του δημοφιλούς παιχνιδιού.