«Τα ανθρώπινα δικαιώματα απειλούνται στην Πολωνία»

Οι δηλώσεις του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης


ΚΟΣΜΟΣ
0:47
16/06/2016
«Τα ανθρώπινα δικαιώματα απειλούνται στην Πολωνία»
1
loading

Οι πρόσφατες αλλαγές στο νομικό και θεσμικό πλαίσιο της Πολωνίας απειλούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύουν το κράτος δικαίου, ανέφερε σήμερα ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, καλώντας την πολωνική κυβέρνηση να αλλάξει πορεία όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

«Οι νομοθέτες και η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να αλλάξουν πορεία», ανέφερε ο Νιλ Μουίζνιεκς σε δήλωσή του που συνοδεύει μια έκθεση η οποία συντάχθηκε έπειτα από την τακτική επίσκεψή του στην Πολωνία τον Φεβρουάριο. Ο Επίτροπος ανέφερε πως ανησυχεί ιδιαίτερα για την «παρατεταμένη παράλυση» του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας απάντησε ότι η έκθεση του Επιτρόπου, η οποία αναφέρεται σε θέματα όπως το δικαστικό σύστημα, η ελευθερία του Τύπου, τα δικαιώματα των γυναικών και η ισότητα των φύλων, «στερείται συμμετρίας» και επιδεικνύει «επιλεκτικότητα».

Η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησε τον Ιανουάριο μια έρευνα χωρίς προηγούμενο για το κατά πόσον η Πολωνία έχει παραβιάσει τα κριτήρια του νόμου με την κίνησή της να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον καθορισμό της σύνθεσης του Συνταγματικού Δικαστηρίου η οποία σύμφωνα με τους επικριτές της, είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική παράλυση του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar dk.

    Χα χα χα χα χα ! Αυτός ο Νιλ Μουίζνιεκς... που δεν του αρέσει ότι η πολωνική δημόσια τηλεόραση παίρνει «εθνικό χαρακτήρα»… ενώ δεν ενοχλεί καθόλου που σχεδόν όλα τα άλλα ΜΜΕ στην Πολωνία βρίσκονται στα γερμανικά χέρια... Ε, λιπών ο κύριος αυτός είναι ο πρώην διευθυντής της Soros Foundation και να μην αναφέρω τα «εθνικά στοιχεία» του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει