Δεύτερο ύποπτο άνδρα στο Μετρό στις Βρυξέλλες φέρονται να εντόπισαν οι αρχές σε βίντεο.

Η γαλλική Le Monde αναφέρει ότι ένας δεύτερος άνδρας που μετέφερε μια μεγάλη τσάντα διακρίνεται σε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης μαζί με τον Χαλίντ Ελ Μπακράουι στο σταθμό του μετρό. Αυτή είναι και η πρώτη αναφορά για δεύτερο τρομοκράτη στο μετρό.

Οι βελγικές αρχές καταζητούν και έναν δεύτερο συνεργό των τρομοκρατών που διέπραξαν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.

Αυτός βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό των Βρυξελλών να κουβαλάει επίσης έναν μεγάλο σάκο και να συνοδεύει τον Χάλιντ Ελ Μπακράουι, λίγο πριν ο τελευταίος ανατιναχθεί στον σταθμό του Μάλμπεκ.

Ο άλλος ύποπτος που καταζητείται συνόδευε τους δύο καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, τον Ναζίμ Λαχράουι και τον αδελφό του Χάλιντ, τον Ιμπραχίμ Μπακράουι.

Τα ονόματα των δύο υπόπτων δεν είχαν γίνει γνωστά ως χθες το βράδυ.

Η ταυτοποίηση των τριών καμικάζι των Βρυξελλών, όλοι βελγικής υπηκοότητας, επιβεβαιώνουν τις υποψίες των υπηρεσιών ασφαλείας, ότι οι επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι και αυτές στην βελγική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκαν από τον ίδιο γαλλο-βελγικό πυρήνα, που σχηματίστηκε πριν από περισσότερο από έναν χρόνο γύρω από τον τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, σύμφωνα με την Monde.

Αναφορές σε γαλλικά και βελγικά ΜΜΕ θέλουν τον καμικάζι στο μέτρο των Βρυξελλών να είχε φτάσει με δεύτερο άνδρα στο σημείο των επιθέσεων. Το εάν ο ενδεχόμενος συνεργός -που φέρεται να εμφανίζεται στις κάμερες κουβαλώντας σάκο- είναι και αυτός νεκρός ή όχι παραμένει ασαφές. Παράλληλα, το Βέλγιο βρίσκονται για τρίτη ημέρα σε συναγερμό, με το φόβο για χτύπημα να οδηγεί στην εκκένωση του κεντρικού σταθμού στη Μονς.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον πέντε ύποπτοι για το λουτρό αίματος στις Βρυξέλλες, ανάμεσά τους και ο «Άνδρας με τα Λευκά», λέγεται πως έχουν διαφύγει μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας που προκάλεσαν το θάνατο περισσότερων από 30 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τέσσερις από τους άνδρες αυτούς «παρακολουθούσαν» τις εκρήξεις καθισμένοι μέσα σε αυτοκίνητο Audi S4, στο όνομα γνωστού εξτρεμιστή «γνώριμου» των Αρχών.

Οι τέσσερις αναζητούνται μαζί με τον 5ο, τον «Άνδρα με τα Λευκά», που φαίνεται δίπλα στους υπόπτους αδελφούς Ελ Μπακραουί να φορά καμπαρντίνα και καπέλο.

Το Audi και ένα Renault Clio εντοπίστηκαν κοντά στο αεροδρόμιο και εκτιμάται πως βρίσκονταν εκεί μαζί με τους επιτιθέμενους που έφτασαν με ταξί, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun».

Ακόμη ο καταζητούμενος για τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι Ναζίμ Λαχράουι, ήταν ο δεύτερος καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπως προκύπτει από την επαλήθευση που έγινε μέσω DNA, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο δύο ευρωπαίους αξιωματούχους που πρόσκεινται στις έρευνες.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν πως η ταυτοποίηση έγινε μετά τη λήψη δείγματος γενετικού υλικού από τα υπολείμματα που βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης στο αεροδρόμιο.

Ο τζιχαντιστής Λαχράουι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, θεωρείται ότι κατασκεύασε τις βόμβες που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Οι βελγικές αρχές πάντως, δήλωσαν χθες πως δεν έχουν συλλάβει και αναζητούν τον τρίτο δράστη του διπλού τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, πληροφορίες ότι ο Ναζίμ Λαχράουι είναι ο δεύτερος καμικάζι μετέδωσαν και βελγικά μέσα ενημέρωσης περιλαμβανομένης της εφημερίδας De Standard που επικαλείται ανώνυμη πηγή.