Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η δημοτικότητά του έχει μειωθεί αισθητά. Παράλληλα, τα ποσοστά της ανεργίας παραμένουν προσκολλημένα στο 9% και δεν υπάρχουν σημάδια για άμεση βελτίωση στον ορίζοντα.

Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή για τον Μπαράκ Ομπάμα, πριν ανακοινώσει το νέο του σχέδιο για την εξομάλυνση της κατάστασης στις ΗΠΑ, να κάνει μια περιοδεία στην επαρχία ώστε να τονώσει το ηθικό των υποστηρικτών του.

Για να το κάνει αυτό χρησιμοποιεί ένα υπερσύγχρονο λεωφορείο, το αποκαλούμενο «Τέρας», το οποίο κοστίζει συνολικά 1,1 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για ένα όχημα που δημιουργήθηκε από τις ίδιες τις Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας αποκλειστικά για τις ανάγκες των περιοδειών αυτών.

Ένα αντίστοιχο όχημα θα δοθεί και στον υποψήφιο για την προεδρία Ρεπουμπλικανό, προκειμένου να πραγματοποιήσει και εκείνος τις δικές του επισκέψεις στην αμερικανική επαρχία.

Το «Τέρας» είναι ένα ολόμαυρο, πλήρως θωρακισμένο όχημα που διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά στις μυστικές επικοινωνίες. Η διάρκεια ζωής τους έχει υπολογιστεί πως θα ανέρχεται στα 10 χρόνια χρήσης.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, στην τριήμερη περιοδεία του, πέρασε από περιοχές της Μινεσότα, της Αϊόβα και του Ιλινόις. Εκεί προσπάθησε να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες προς το πρόσωπό του.

Δείτε μερικά στιγμιότυπα από την περιοδεία του με το «Τέρας»: