Θύμα άγριας επίθεσης από αγνώστους έπεσε ο Σέρβος δημοσιογράφος Τεόφιλ Πάντσιτς το βράδυ του Σαββάτου, στην περιοχή Ζέμουν του Βελιγραδίου.

Ο αρθρογράφος και βιβλιοκριτικός του περιοδικού «Βρέμε» δέχθηκε την επίθεση ενώ ανέβαινε σε αστικό λεωφορείο. Οι δύο δράστες τον χτύπησαν με μεταλλική ράβδο στο κεφάλι και το χέρι και στη συνέχεια κατέβηκαν από το λεωφορείο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο Τεόφιλο Πάντσιτς μεταφέρθηκε σε κλινική του Ζέμουν, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάκωση κρανίου.

Την επίθεση σε βάρος του 45χρονου δημοσιογράφου καταδίκασαν ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, τα σερβικά πολιτικά κόμματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις και ζήτησαν από την αστυνομία και την εισαγγελία να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν το συντομότερο δυνατό στη δικαιοσύνη.

«Η βίαιη επίθεση σε βάρος του Τεόφιλ Πάντσιτς είναι ένα ακόμη επεισόδιο με στόχο ανθρώπους που ασκούν κριτική για την κοινωνικο-πολιτική κατάσταση στη χώρα», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Νομικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Κέντρο του Βελιγραδίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι Γυναίκες στα Μαύρα, το σερβικό τμήμα της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Κέντρο Ανθρωπιστικού Δικαίου και η Πρωτοβουλία Νέων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι κανένας από τους επιβαίνοντες στο λεωφορείο δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την επίθεση και ο τραυματισμένος δημοσιογράφος κάλεσε μόνος του την αστυνομία», τονίζεται στην ανακοίνωση των σερβικών μη κυβερνητικών οργανώσεων.