Τη ζωή τους έχασαν τρεις άνθρωποι και άλλοι 30 τραυματίστηκαν όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στα γραφεία της επιχείρησης Excel Industries, που παράγει προϊόντα για τη φροντίδα γκαζόν, στη μικρή πόλη Χέστον του Κάνσας, στις κεντρικές ΗΠΑ.

Ο ένοπλος σκοτώθηκε από έναν άνδρα των υπηρεσιών επιβολής της τάξης σύμφωνα με το σερίφη Τ. Γουόλτον και οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητά του, αλλά δεν την έχουν δημοσιοποιήσει ως τώρα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ωστόσο ανέφεραν ότι ο δράστης ήταν ο 38χρονος Σέντρικ Φορντ, ο οποίος φέρεται να είχε καταδικαστεί για κλοπή. Επρόκειτο για «εργαζόμενο ή πρώην εργαζόμενο στην Excel. Μπορεί να είχε απολυθεί. Είναι ένα φρικτό περιστατικό αυτό που έγινε εδώ. Θα βυθίσει στη θλίψη πολλούς ανθρώπους», είπε ο σερίφης Γουόλτον.

Σύμφωνα με εργαζόμενο σε τοπικό νοσοκομείο τουλάχιστον πέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το επεισόδιο προστίθεται σε μια ατέλειωτη σειρά αιματηρών επιθέσεων ενόπλων, όπως αυτή που διαπράχθηκε στο Μίσιγκαν το περασμένο Σάββατο από έναν οδηγό της εταιρείας Uber, ο οποίος σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο. Σε επιθέσεις με όπλα αποδίδονται περίπου 30.000 θάνατοι το χρόνο στις ΗΠΑ, όπου τα επεισόδια αυτού του είδους αυξάνονται.