Νέα επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών στα δέκα χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σχεδίαζε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους η οικονομική εφημερίδα γράφει πως βρέθηκαν στην κατοικία όπου διέμενε ο Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν κάποιες «επικοινωνίες» για το θέμα αλλά δεν υπάρχει καμιά απόδειξη πως αυτή η «συνωμοσία εν τη γενέσει της» θα ετίθετο σε εφαρμογή.

«Ο Μπιν Λάντεν και ο επικεφαλής των επιχειρήσεών του, ο Ατίγια Αμπντ αλ-Ραχμάν, είχαν ανταλλάξει απόψεις για τη σύνθεση της ομάδας που θα αναλάμβανε να πραγματοποιήσει την επίθεση και ο Μπιν Λάντεν απέρριπτε συστηματικά τα ονόματα που πρότεινε ο Ραχμάν», αναφέρεται στο άρθρο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι σημειώσεις και οι φάκελοι που κατασχέθηκαν από τον αμερικανικό στρατό στις ημέρες που ακολούθησαν την επιδρομή της 2ας Μαΐου έδειξαν επίσης πως ο Μπιν Λάντεν προέβλεπε να πραγματοποιηθούν πολλές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και άλλων δυτικών στόχων.

Στο άρθρο προστίθεται ότι ο Μπιν Λάντεν ήθελε να πλήξει μεγάλες αμερικανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες, καθώς και τρένα και αεροπλάνα, και ανέφερε συμβολικές ημερομηνίες για τις επιθέσεις αυτές, όπως η 4η Ιουλίου, εθνική γιορτή των Ηνωμένων Πολιτειών, ή η επέτειος των δέκα ετών από την 11η Σεπτεμβρίου, το ερχόμενο φθινόπωρο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.