Στην προσπάθειά της να σταματήσει την είσοδο παράτυπων μεταναστών, η Ουγγαρία ξεκίνησε σήμερα την κατασκευή φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία. Η κατασκευή γίνεται αν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έχει τονίσει ότι το τείχος αυτό «δεν έχει νόημα».

Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, περνούν από τα Βαλκάνια για να φτάσουν στην κεντρική Ευρωπαϊκή Ένωση, διασχίζοντας την ΠΓΔΜ και τη Σερβία για να καταλήξουν στην Ουγγαρία και από εκεί να προωθηθούν σε άλλες χώρες του χώρου Σένγκεν.

Οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη, που θα έχει ύψος τέσσερα μέτρα και μήκος 175 χιλιόμετρα, ξεκίνησαν από το Μοράχαλομ, μια πόλη που απέχει 180 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βουδαπέστης, ανέφερε η δημόσια τηλεόραση Μ1.

Από τις αρχές του έτους έχουν φτάσει στην Ουγγαρία 70.000 μετανάστες. Πέρσι, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, είχαν καταγραφεί μόνο 43.000 μετανάστες. Οι περισσότεροι από αυτούς επιλέγουν να συνεχίσουν την πορεία τους για να εγκατασταθούν σε πλουσιότερες χώρες όμως η ουγγρική κυβέρνηση φοβάται πως τα άλλα κράτη μπορεί να τους στείλουν πίσω στην Ουγγαρία. Τον περασμένο μήνα εμπόδισε μια τέτοια απόπειρα, προκαλώντας εντάσεις στις σχέσεις της με την Αυστρία.

Οι ξενώνες στην Ουγγαρία και την Αυστρία είναι γεμάτοι από μετανάστες και τον περασμένο μήνα η ουγγρική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να σταματήσει μια συμπλοκή εκατοντάδων μεταναστών που συγκρούονταν μεταξύ τους και εκτόξευαν πέτρες σε έναν καταυλισμό στην πόλη Ντέμπρετσεν, στα ανατολικά.

 

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.