Για τις μικρές μαθήτριες της Carly Wilford οι χορευτικές κινήσεις που εκτελούν στο στύλο είναι απόλυτα αθώες. Για αυτές είναι απλά ένα διαφορετικό και αρκετά διασκεδαστικό μάθημα γυμναστικής.

Ωστόσο, οργανώσεις προστασίας παιδιών έχουν αρχίσει ήδη να αντιδρούν για τα μαθήματα pole dancing που παραδίδονται σε κοριτσάκια ηλικίας από 3 ετών και πάνω, χαρακτηρίζοντάς τα ως «άκρως ενοχλητικά»!

Οι γονείς των μαθητριών πληρώνουν 5,6 ευρώ την ώρα προκειμένου να είναι σε φόρμα και να έχουν αυτοπεποίθηση, προκαλώντας την αντίθεση του οργανισμού «Kidscape», ο οποίος προειδοποίησε ότι πρόκειται για φαινόμενο αυξανόμενης «σεξουαλικοποίησης» μικρών παιδιών, που απαιτεί τη λήψη μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης για την προστασία τους.

Η Carly Wilford έχει οκτώ μαθήτριες που παρακολουθούν το τμήμα… «Make Me Fabulous». Το μάθημα γίνεται σε ένα χώρο διακοσμημένο στους τόνους του ροζ! Υπάρχουν ακόμη ροζ φτερά και πολύ καθρέφτες, ενώ στον ίδιο χώρο κάνουν μάθημα τις υπόλοιπες ώρες και ενήλικες.

Ο διευθυντής του οργανισμού προστασίας παιδιών «Kidscape», Claude Knights, είπε: «Το να διδάσκει κανείς στα παιδιά αυτές τις κινήσεις κρύβει μεγάλους κινδύνους. Τα παιδιά αντιγράφουν ό,τι βλέπουν αλλά δε γνωρίζουν τι σεξουαλικά μηνύματα μπορεί να στείλουν στο περιβάλλον τους».