Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία έφτασαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Τουρκία, ανεβάζοντας σε περίπου 4.300 το συνολικό αριθμό των Σύρων προσφύγων που έχουν βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς στη νότια Τουρκία, στη μεθόριο με τη Συρία.

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει χθες στη δημοσιότητα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» έκανε λόγο για περισσότερους από 3.000 πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε τρεις μεγάλους καταυλισμούς με σκηνές στην επαρχία Χατάι ενώ ο τουρκικός Ερυθρός Σταυρός άρχισε να στήνει δύο ακόμη καταυλισμούς που μπορούν να φιλοξενήσουν αντίστοιχα 4.000 και 5.000 ανθρώπους.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαλίτ Τσεβίκ δήλωσε σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην περιοχή ότι η Τουρκία κάνει τα πάντα για να υποδεχθεί τους Σύρους πρόσφυγες αλλά δεν αναφέρθηκε στον αριθμό των προσφύγων που θα χρειαστεί να φιλοξενήσει η χώρα του τις προσεχείς ημέρες.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες αυτούς έχουν φύγει από την πόλη Τζισρ αλ Σουγούρ, η οποία απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από την Τουρκία. Στην πόλη αυτή οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσεις.

Υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσε ότι περίπου 4.000 ως 5.000 άνθρωποι θέλουν να φύγουν στην Τουρκία για να γλιτώσουν από τη βία στην περιοχή τους.