Ηχογραφημένο μήνυμα, διάρκειας 12 λεπτών και 37 δευτερολέπτων, διοχέτευσε στο διαδίκτυο η Αλ Κάιντα, στο οποίο ο Οσάμα μπιν Λάντεν ακούγεται να εξαίρει τις επαναστάσεις που σαρώνουν τον αραβικό κόσμο, να εκφράζει τη χαρά του για τις νίκες των εξεγερμένων στην Αίγυπτο και την Τυνησία ενώ μιλά για «σπάνια ευκαιρία του μουσουλμανικού κόσμου να εξεγερθεί».

Το ηχογραφημένο μήνυμα έχει αναρτηθεί στο προφίλ ιστοσελίδων της Τζιχάντ, όπως ενημέρωσε σήμερα η διεθνής υπηρεσία παρακολούθησης και καταγραφής των διαδικτυακών τόπων.

Στο μήνυμά του, ο μπιν Λάντεν προτείνει την δημιουργία ενός Συμβουλίου που θα αναλάβει να παρέχει επαναστατικές συμβουλές και να αποφασίζει ποιά είναι η καλύτερη στιγμή για τη διάδοση των εξεγέρσεων στο μουσουλμανικό κόσμο.

Στο μήνυμά του, στο οποίο δεν αναφέρεται στις εξεγέρσεις στη Λιβύη, τη Συρία και την Υεμένη, ο μπιν Λάντεν προειδοποιεί κατά των διαπραγματεύσεων και των συμβιβασμών.

«Στους ελεύθερους επαναστάτες σε όλες τις χώρες: επιμείνετε στις πρωτοβουλίες σας και αποφύγετε τις διαπραγματεύσεις γιατί δεν υπάρχει κοινός τόπος ανάμεσα στους ανθρώπους της αλήθειας και τους ανθρώπους των ψεμάτων», επισημαίνει ο Λάντεν.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το CNN και το αλ Τζαζίρα, προσωρινός ηγέτης της αλ Κάιντα ανέλαβε ο Σαΐφ αλ-Αντελ, πρώην μέλος των αιγυπτιακών ειδικών δυνάμεων, το όνομα του οποίου προτάθηκε σε συνάντηση «έξι ή οκτώ στελεχών της οργάνωσης» στις 10 Μαΐου στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν.

Επίσης, επικεφαλής των επιχειρήσεων της αλ Καίντα διορίστηκε ο Μοχαμάντ Μουστάφα αλ Γιαμανί.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν