Oι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, συνέχισαν και την Κυριακή την αιματοβαμμένη επιχείρηση καταστολής των αντιφρονούντων που διαδηλώνουν στους δρόμους υπέρ της εκδημοκρατικοποίησης της χώρας και ζητούν την απομάκρυνση από την εξουσία του Άσαντ, σκοτώνοντας δύο τουλάχιστον άοπλους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων, το περιστατικό, που συνέβη στην πόλη Ντείρ αλ-Ζορ στα ανατολικά της χώρας, έγινε όταν οι αρχές άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών που πραγματοποιούσαν πορεία, αργά το βράδυ της Κυριακής.

«Υπάρχουν δύο πτώματα στη μέση του δρόμου και κανείς δεν τολμά να τα πλησιάσει. Συνεχίζονται ακόμα οι πυροβολισμοί και το πλήθος σπεύδει να απομακρυνθεί από το σημείο εκείνο», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Η Ντείρ αλ-Ζορ, που αποτελεί την κεντρική πετρελαιοπαραγωγή πόλη της Συρίας, μεταβλήθηκε σε ένα ακόμα θέατρο αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων, από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ- Άσαντ πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις πολίτες που διαμαρτύρονταν ζητώντας δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Από τότε κάθε βράδυ η πόλη γίνεται μάρτυρας νέων οργισμένων κινητοποιήσεων στις οποίες συμμετέχουν τουλάχιστον 4.000 πολίτες.