Αντιμέτωποι με την υψηλότερη στάθμη των νερών του ποταμού Μισισιπή βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι αρκετών πόλεων κατά μήκος των όχθων του.

Σύμφωνα με ειδικούς η στάθμη ενδέχεται να φτάσει μέσα στις προσεχείς εβδομάδες ακόμα και τα 18,5 μέτρα, οδηγώντας σε πολύ μεγάλες μετά από πολλές 10ετίες πλημμύρες.

Στο Μέμφις, τη γενέτειρα του συμβόλου της μουσικής ροκ Ελβις Πρίσλεϊ, οι ένοικοι εγκατέλειψαν, μόνον σήμερα, περισσότερες από χίλιες κατοικίες, την ώρα που περιοχές της πόλης έχουν ήδη πλημμυρίσει.

Πολύ ανησυχητική, όμως, παρουσιάζεται η κατάσταση σε όλη τη γεωγραφική περιοχή που περιλαμβάνει το Ιλινόϊς, το Μισούρι και το Κεντάκι. Εφόσον η δυσοίωνη πρόβλεψή των ειδικών επαληθευτεί μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, τότε οι κάτοικοι αρκετών πόλεων στις όχθες του Μισισιπή θα υποχρεωθούν να ξαναζήσουν την οδυνηρή εμπειρία των μεγάλων πλημμυρών του 1927 και του 1937.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.