Συγκίνηση στους 350 προσκεκλημένους στο γαμήλιο δείπνο προκάλεσε ο αδελφός και κουμπάρος του πρίγκιπα Ουίλλιαμ, πρίγκιπας Χάρι, με το λόγο που εκφώνησε.

Στο σύντομο, καθιερωμένο για τον κουμπάρο λόγο, απευθυνόμενος στον αδελφό του, είπε: «η μητέρα μας θα ήταν σήμερα υπερήφανη για σένα» ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δυσκολεύτηκε να συγκρατήσει την έντονη συγκίνησή του.

Την κοινωνική απήχηση του βασιλικού αυτού γάμου, τόνισε στα λίγα λόγια που είπε στο γαμήλιο δείπνο, ο πατέρας της νύφης, Μάικλ Μίντλετον. «Σήμερα, είπε, υπερίσχυσε η ισότητα. Όλοι αισθανόμαστε ίσοι και οι δύο οικογένειες ενώθηκαν εύκολα».

Ο πρίγκιπας Κάρολος στα δικά του σύντομα λόγια είπε για την σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, η οποία έχει τώρα τον τίτλο της δούκισσας του Κεντ: «Είναι η κόρη που ποτέ δεν είχα. Είμαστε πολύ τυχεροί που σε έχουμε στην οικογένειά μας».

Οι νεόνυμφοι πέρασαν το Σαββατοκύριακο στα ανάκτορα του Γουίνδσορ, και την Τρίτη ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ θα βρίσκεται στην αεροπορική βάση που υπηρετεί στην Ουαλία, ως πιλότος ελικοπτέρων διάσωσης. Το γαμήλιο ταξίδι τους θα το καθυστερήσουν, χωρίς να έχει δοθεί επίσημη εξήγηση γι΄ αυτό. Πιθανότατα, επειδή προγραμματίζουν να είναι στο εξωτερικό, οι αγγλικές αρχές θέλουν να οργανώσουν πρώτα τα μέτρα ασφαλείας.

Σε δύο μήνες το πριγκηπικό ζεύγος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στον Καναδά.