Με την πρόταση «η εικόνα της Λιβύης στον κόσμο έχει παραμορφωθεί» ξεκίνησε το διάγγελμά του ο ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.

Όπως είπε σε υψηλούς τόνους, δεν έχει κανένα σκοπό να αφήσει τη χώρα του και «να πεθάνω σα μάρτυρας στο τέλος».

Επίσης τόνισε ότι είναι ηγέτης επανάστασης και όχι Πρόεδρος για να παραιτηθεί, ενώ πρόσθεσε «είναι καταραμένοι αυτοί που υποδαυλίζουν τις ταραχές».

Προαναγγέλλει μεταρρυθμίσεις στις τοπικές κοινωνίες και ζητά από τον κόσμο να κατέβει αύριο σε διαδηλώσεις συμπαράστασης. Μάλιστα, χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές εναντίον του ως συμμορίες.

«Δεν πρόκειται να φύγω από αυτή τη χώρα, θα πεθάνω εδώ σαν μάρτυρας», είπε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ενώ σε οξείς τόνους, ο Καντάφι επέρριψε την ευθύνη για τις ταραχές σε νεαρούς που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών.

Αποκάλεσε του διαδηλωτές «ποντίκια και μισθοφόρους» που θέλουν να μετατρέψουν τη Λιβύη σε ισλαμικό κράτος, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με το λιβυκό νόμο τους αξίζει η θανατική ποινή.

Παράλληλα, κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους την Τετάρτη. Όπως είπε, είχε φέρει τη δόξα στη Λιβύη και δεν έχει κάποιο επίσημο αξίωμα από το οποίο να παραιτηθεί, αλλά είναι ηγέτης της επανάστασης.