Οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου της Βεγγάζης, της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Λιβύης που απέχει 1.000 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, βομβαρδίστηκαν με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η προσέγγιση αεροσκαφών, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Άχμαντ Αμπούλ Γέιτ.

«Η πίστα του αεροδρομίου της Βεγγάζης βομβαρδίστηκε», είπε ο Αιγύπτιος υπουργός χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, η οποία επισκέπτεται την Αίγυπτο.

Λόγω της κατάστασης αυτής «καθίσταται αδύνατη η προσγείωση των αεροσκαφών της Egypt Air», πρόσθεσε, συμβουλεύοντας τους Αιγύπτιους υπηκόους να μείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν στους δρόμους καθώς η Βεγγάζη απέχει από τα σύνορα με την Αίγυπτο περίπου 500 χιλιόμετρα.

Δύο αιγυπτιακά στρατιωτικά αεροσκάφη απογειώθηκαν σήμερα για την Τρίπολη προκειμένου να επαναπατρίσουν όσους Αιγύπτιους επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη. Αναμένεται επίσης να φτάσουν στην Τρίπολη άλλα τέσσερα στρατιωτικά αεροσκάφη και τέσσερα πολιτικά αεροπλάνα της Egypt Air.

Περίπου 5.000 Αιγύπτιοι έφυγαν από τη Λιβύη την Δευτέρα, οι περισσότεροι οδικώς.