Απειλές κατά της ζωής τους δέχτηκαν, λόγω της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος 16 οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Παρτιζάν, η υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας, Σνέζανα Μάλοβιτς και η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Βελιγραδίου, Μίριανα Ίλιτς. Οι δεκαέξι φανατικοί υποστηρικτές της ομάδας του Βελιγραδίου στις 17 Σεπτεμβρίου του 2009, ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου το φίλαθλο της Τουλούζ, Μπρους Τατόν.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας έδωσε εντολή να ληφθούν επειγόντως μέτρα για την προστασία της Μίριανα Ίλιτς, η οποία ανακοίνωσε την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπλιτς» του Βελιγραδίου.

«Έχω συνηθίσει τις απειλές, αλλά πρέπει να προστατευθεί κάθε εκπρόσωπος της δικαιοσύνης που επέδειξε τον επαγγελματισμό και το θάρρος να καταδικάσει εκείνους που επιχείρησαν να καταρρίψουν βασικές αξίες της κοινωνίας», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Βελιγραδίου, στις 25 Ιανουαρίου έκρινε ένοχους όλους τους κατηγορούμενους για το ποινικό αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με χαρακτηριστικά «άγριας δολοφονίας». Στους οργανωτές της επίθεσης επιβλήθηκαν οι ανώτερες ποινές.

Ο Μπρους Τατόν δολοφονήθηκε στο κέντρο του Βελιγραδίου, όταν οργανωμένοι οπαδοί της Παρτιζάν επιτέθηκαν εναντίον οπαδών της Τουλούζ.