Το άνοιγμα των διεργασιών για τη διεξαγωγή εκλογών ανακοίνωσε ο Μουμπάρακ πριν από λίγο, ενώ ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, τόνισε ότι θα εργαστεί τους τελευταίους μήνες της θητείας του για να γίνει η μεταβίβαση της εξουσίας.

Όπως ο ίδιος είπε, στο διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο θα επιχειρήσει να αναθεωρήσει το Σύνταγμα και το σύστημα των εκλογών, τονίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να διαπραγματευτεί ώστε το κοινοβούλιο της χώρας να αλλάξει τα άρθρα 76 και 77 της χώρας, με σκοπό τον εκδημοκρατισμό του συστήματος των εκλογών.

«Θα επαναφέρω την ειρήνη και θα αλλάξω όσα πράγματα ζητήθηκαν από το λαό μου και ιδιαίτερα από τη νεολαία, την οποία η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ως βασική προτεραιότητα. Τα γεγονότα μας αναγκάζουν να επιλέξουμε μεταξύ σταθερότητας και χάους» είπε και κατέληξε, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η ιστορία θα κρίνει τον Χόσνι Μουμπάρακ. Όπως όλους».

ο Μπουμπάρακ εμφανώς καταβεβλημένος δήλωσε ότι θα πεθάνει στην Αίγυπτο, αποκλείοντας έτσι τα σενάρια για έξοδό του από τη χώρα ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι έχει κρυφή ατζέντα.