Ένα τρίχρονο κοριτσάκι βασανίστηκε μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια ενός «εξορκισμού», που του έκανε η οικογένεια του σε μια εκκλησία (όπως αποκαλείται) στην Καλιφόρνια, όπου λίγο πριν το τέλος του το παιδί είπε μάταια στη μητέρα του: «Σ’ αγαπώ».

Το πτώμα του νηπίου αφέθηκε αργότερα ξαπλωμένο στο βωμό, όπως αποκάλυψαν οι Αρχές. Η μικρή Arely Naomi Proctor βρέθηκε νεκρή μέσα στην αποκαλούμενη ως Iglesia Apostoles y Profetas στο κέντρο του Σαν Χοσέ, στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με το «KRON 4», που επικαλείται νέες δικαστικές καταθέσεις.

Το σώμα της μικρής ήταν γεμάτο τραύματα, που υπέστη όταν η μητέρα, ο θείος και ο παππούς της «την άρπαξαν βίαια από το λαιμό», για να βγάλουν από μέσα της αυτό που αποκάλεσαν δαίμονα (!), σύμφωνα με έγγραφα της αναπληρώτριας εισαγγελέα της κομητείας Santa Clara, Rebekah Wise.

«Την ώρα που ο εξορκισμός-δολοφονία ήταν σε εξέλιξη, η Arely πάλευε να ξεφύγει από τους κακοποιούς της. Το θύμα είπε επανειλημμένα “Όχι”!», έγραψε ο Wise στο σοκαριστικό υπόμνημα των 50 σελίδων.

«Η Arely είπε επίσης στη μητέρα της, Claudia Hernandez, “Σ ‘αγαπώ” κατά τη διάρκεια της μοχθηρής δοκιμασίας», είπε ο Wise. Η Claudia, ο αδελφός της Rene, “Aaron” Hernandez Santos, και ο πατέρας της Rene, Trigueros Hernandez, συνελήφθησαν αρκετούς μήνες μετά τον θάνατο της μικρής Arely, σύμφωνα με το «KRON 4».

Η τριάδα ομολόγησε αθώα για κακούργημα που προκάλεσε τον θάνατο σε ένα παιδί μικρότερο των 8 ετών. Ο δικαστής Hanley Chew πρόκειται να αποφανθεί στις 10 Μαΐου για το εάν η υπόθεση μπορεί να προχωρήσει σε δίκη. Όταν οι Αρχές στο σημείο ρώτησαν για πρώτη φορά την Claudia, τότε 25 ετών, τι συνέβη στην κόρη της, η μητέρα ισχυρίστηκε ότι η Arely ούρλιαζε και έκλαιγε το προηγούμενο βράδυ. Η Claudia είπε σε έναν αστυνομικό ότι η κόρη της ήταν «δαιμονισμένη» και ισχυρίστηκε ότι η Arely φαινόταν διαφορετική.

«Τα μάτια της ήταν διαφορετικά. Έδειχναν άδεια και δεν ήταν το ίδιο παιδί», είπε η μητέρα, σύμφωνα με την κατάθεση του δικαστηρίου. «Αυτό που πιστεύω είναι ότι ήταν δαιμονισμένη. Ξέρετε, γιατί πηγαίνω στην εκκλησία…», φέρεται να είπε η Claudia στους αστυνομικούς. Η ίδια είπε ότι προσπάθησε να χώσει τα δάχτυλά της στο στόμα της κόρης της, για να προκαλέσει εμετό, αλλά το κοριτσάκι δάγκωσε το δάχτυλό της. Στη συνέχεια, η Claudia και ο Aaron έφεραν τον Arely στην εκκλησία γύρω στις 7 π.μ., όπου είπαν ότι τέλεσαν μια προσευχή.

Ο πατέρας της Claudia και του Aaron, Rene, ήταν ο πάστορας της εκκλησίας. Συνάντησε τα παιδιά και το εγγόνι του στην αποκαλούμενη εκκλησία γύρω στις 12:20 μ.μ. την ημέρα του θανάτου της Arely, όπως είπαν οι Αρχές. «Στη συνέχεια, οι τρεις συγγενείς φέρεται να κράτησαν την Arely σε μια θέση “superman”, κρεμασμένη πάνω από το πάτωμα», έγραψε ο Wise. Η Claudia είπε στην αστυνομία ότι η κόρη της της είπε «σ’ αγαπώ», αλλά ότι ακόμα πίστευε ότι το παιδί φιλοξενούσε ένα κακό πνεύμα. «Αφού η Άρελι «έφυγε», η Κλόντια είπε ότι την έβαλαν στο πάτωμα. Τότε διαπίστωσε ότι το παιδί σταμάτησε να αναπνέει. Η Claudia είπε ότι ο Θεός της έδωσε να καταλάβει ότι η Arely δεν επέστρεφε και είχε φύγει», αναφέρει το έγγραφο. Το σώμα της Arely ήταν κρύο και τα χείλη της ήταν μπλε γύρω στις 6 μ.μ., σύμφωνα με την ιστοσελίδα «KRON 4».

Σύμφωνα με τη New York Post, ένας ιατροδικαστής αργότερα διαπίστωσε ότι το παιδί υπέκυψε σε μηχανική ασφυξία και πνιγμό, που οδήγησε σε μεγάλο αριθμό φρικτών τραυματισμών, όπως οίδημα στον εγκέφαλο, αίμα στους πνεύμονες, τραυματισμούς στον αυχένα και τραύματα στο στόμα της.

«Όταν η Αστυνομία ρώτησε την Claudia αν πίστευε ότι ήταν υπεύθυνη για τον θάνατο της κόρης της, παραδέχτηκε ότι ήταν κατά κάποιο τρόπο», σημείωσε ο Wise. Η Κλόντια επικοινώνησε με την αστυνομία τον Οκτώβριο του 2021 και είπε σε έναν αστυνομικό ότι μιλούσε με τον Θεό «καθημερινά» τις τρεις εβδομάδες πριν από τον θάνατο της κόρης της. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Claudia προσευχόταν για την Arely και ο Θεός της είπε ότι επρόκειτο να πάρει την Arely στις 24 Σεπτεμβρίου», έγραφαν τα δικαστικά έγγραφα. «Ο Θεός της είπε (όπως ισχυρίστηκε η ίδια φυσικά) ότι αυτό συνέβαινε γιατί ποτέ δεν προοριζόταν να γίνει μητέρα», συνεχίζει το έγγραφο, σημειώνοντας ότι η μητέρα δεν είχε μιλήσει προηγουμένως σε κανέναν για αυτές τις «συνομιλίες». Όταν ρωτήθηκε πώς ένιωθε για το σχέδιο του Θεού, η Claudia είπε στον αστυνομικό ότι «έμαθε να αποδέχεται αυτό που είναι». Η Claudia συνελήφθη και κατηγορήθηκε τον Ιανουάριο του 2022, αφού η αστυνομία διαπίστωσε ότι στραγγάλισε την Arely μέχρι που πέθανε από ασφυξία.

Λίγες μέρες προτού κατηγορηθεί, η Claudia ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο επαναλάμβανε χαμογελώντας τη φράση “Είναι αυτό που είναι”. Ο θείος της Arely, Aaron, τότε 29, και ο παππούς Rene, τότε 59 ετών, συνελήφθησαν για κακούργημα τον Μάιο του 2022. Εκείνη την εποχή, ο Άαρον είπε στην αστυνομία ότι πήγαινε στην εκκλησία τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και είχε λάβει ειδικά «δώρα» από τον Θεό. «Αυτά τα χαρίσματα περιλαμβάνουν την ικανότητα να μιλάς σε γλώσσες, το χάρισμα να θεραπεύεις, το χάρισμα να ερμηνεύεις γλώσσες, το χάρισμα να βλέπεις οράματα και τα χαρίσματα της επίπληξης», αποκάλυψαν τα δικαστικά έγγραφα. Ο Aaron επίσης φέρεται να πίστευε ότι η Arely ήταν δαιμονισμένη την ημέρα που πέθανε. Αργότερα παραδέχτηκε ότι η τελετή προσευχής μπορεί να συνέβαλε στον θάνατό της, όπως γράφτηκε στις εφημερίδες. «Είπε ότι ήταν πιθανό ο τρόπος που την κρατούσε να προκάλεσε τον θάνατο της Arely. Είπε ότι υπήρχαν στιγμές που ο Θεός του έλεγε να τη σφίξει πιο δυνατά. Ο θάνατος της τρίχρονης ανιψιάς του τον έκανε να αμφισβητήσει το δώρο του να θεραπεύει», έγραψε ο Wise. Ο Άαρον ισχυρίστηκε ότι σταμάτησε να πηγαίνει στον χώρο που αποκαλούσε εκκλησία λίγο μετά τον θάνατο της ανιψιάς του, αλλά ότι τελικά επέστρεψε ως ιεροκήρυκας. «Ο παππούς της Arely, η Claudia και ο μπαμπάς του Aaron, Rene, είπαν στην αστυνομία ότι η Claudia ισχυρίστηκε ότι το κοριτσάκι επρόκειτο να πεθάνει», εξηγούν τα δικαστικά έγγραφα. Η Claudia είπε επίσης στον ιεροκήρυκα πατέρα της ότι η Arely “δεν ήταν ένα κανονικό κοριτσάκι”, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς.

Όταν ρωτήθηκαν γιατί πίστεψαν αυτό που είπε η Claudia, «ο πρεσβύτερος Ρενέ ανασήκωσε τους ώμους του. «Ο Ρενέ είπε ότι πίστευε όλα όσα του έλεγε η κόρη του», έγραψε ο Γουάιζ. Στην πιο πρόσφατη δικαστική κατάθεση, οι εισαγγελείς επέμειναν ότι είχαν επαρκή στοιχεία, ώστε οι τρεις συγγενείς να δικαστούν για τον θάνατο της Arely. «Δεν υπάρχει αμφιβολία από τη μαρτυρία που δόθηκε στην προκαταρκτική ακρόαση ότι οι πράξεις της Claudia προκάλεσαν το θάνατο της Arely», έγραψε ο Wise στον δικαστή. Η Claudia, ο Aaron και ο Rene θα επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 10 Μαΐου για την απόφαση. Και οι τρεις κρατούνται χωρίς εγγύηση στις φυλακές της κομητείας.

Η «εκκλησία», όπου πέθανε η Arely, είχε γίνει επίσης πρωτοσέλιδο πριν από δύο χρόνια, όταν ένας από τους ενορίτες κατηγορήθηκε ότι βοήθησε στην απαγωγή του μωρού, Brandon Cuellar, από το σπίτι της οικογένειάς του στο San Jose. Η γυναίκα που το απήγαγε, η 43χρονη Yesenia Guadalupe Ramirez, φέρεται να απέκτησε εμμονή με το παιδί, αφού το συνάντησε με τη γιαγιά του σε μια ακολουθία εκεί.