Τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ με τη δολοφονία μιας δασκάλας από τον εν διαστάσει σύζυγό της μπροστά στα έντρομα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών τους, αφού πρώτα τους απήγαγε.

Η Τζέιμι Μπουκόφσκι Φέλιξ ήταν μια αγαπητή δασκάλα στο Manatee Academy K-8 School στο Port St. Lucie της Φλόριντα που μάλιστα είχε ανακηρυχθεί και «Δάσκαλος της Χρονιάς», σύμφωνα με αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα του σχολείου.

Ο Ρέι Φέλιξ και η Τζέιμι βρίσκονταν σε διαδικασία διαζυγίου λόγω περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και είχαν δύο παιδιά, 17 και 10 χρονών αντίστοιχα.

Όλα ξεκίνησαν την προηγουμένη Παρασκευή το μεσημέρι στις 16:00, όταν ο Ρέι πλησίασε μεταμφιεσμένος την οικογένειά του στο πάρκινγκ ενός καταστήματος και τους ανάγκασε να επιβιβαστούν όλοι στο αυτοκίνητό του υπό την απειλή όπλου στέλνοντας και ένα «περίεργο email στους συναδέλφους της γυναίκας του», όπως είπε ο αρχηγός της αστυνομίας, Ρίτσαρντ Ντελ Τόρο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου: «Το email από ό,τι καταλαβαίνω βασικά ανέφερε ότι είχε πει ψέματα σχετικά με το περιστατικό οικογενειακής βίας, πράγμα που γνωρίζουμε ότι δεν ισχύει», δήλωσε ο ίδιος.

Οι συνάδελφοι ανέφεραν στην Αστυνομία πως έλαβαν το email γύρω στις 18:30, αλλά η κατάσταση είχε ήδη ξεφύγει από τον έλεγχο, καθώς ήδη η οικογένεια βρισκόταν μακριά, προς το West Palm Beach, με την Τζέιμι να οδηγεί με ένα όπλο στραμμένο πάνω της. Λίγο αργότερα σταμάτησαν στο πάρκινγκ ενός ξενοδοχείου και ο Ρέι πυροβόλησε αρκετές φορές την πρώην γυναίκα του μπροστά στα παιδιά τους, αφού είχαν βγει από το όχημα. Τα παιδιά παρακολουθούσαν τη μητέρα τους να καταρρέει στο έδαφος, ενώ ο πατέρας τους έφυγε με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό του, όπως αναφέρει η «New York Post».

Η δολοφονία έλαβε χώρα γύρω στις 19:30 με την Αστυνομία να λαμβάνει πολλές κλήσεις για το περιστατικό, ενώ λίγο αργότερα εντόπισαν και τον Ρέι, αφού είχε επιστρέψει πρώτα το ενοικιαζόμενο όχημα στην εταιρεία από την οποία το πήρε. Στη θέα των αστυνομικών ο Ρέι έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό και αυτοκτόνησε, καθώς εκείνοι πλησίαζαν. «Ο Ρέι πυροβόλησε τον εαυτό του», είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του West Palm Beach, Μάικ Τζακλς, στην τοπική εφημερίδα «TCPalm»: «Κανένας αξιωματούχος δεν πυροβόλησε ή οτιδήποτε τέτοιο… Εκείνος φάνηκε προσηλωμένος σε ένα πράγμα, και αυτό είναι να τερματίσει τη ζωή του».

«Η Τζέιμι Μπουκόφκσι Φέλιξ είναι ένα όμορφο πνεύμα που θα ζει για πάντα στις καρδιές αυτών που την αγαπούν. Αγάπησε τα παιδιά της τόσο βαθιά, που οι λέξεις αδυνατούν να εκφράσουν», έγραψε ένας φίλος της στο Facebook. «Ήταν απίστευτα γενναία. Είχε το πιο καταπληκτικά μεταδοτικό γέλιο, ειδικά όταν κάτι την ενθουσίαζε».