Η Αμερική αποχαιρετά σήμερα το μικρότερο σε ηλικία θύμα του λουτρού αίματος στην πόλη Τουσόν της Αριζόνας, την εννιάχρονη Κριστίνα Τέιλορ Γκριν.

Το κοριτσάκι είναι ένα από τα έξι άτομα που σκοτώθηκαν το Σάββατο όταν ο 22χρονος Τζάρεντ Λάφνερ άνοιξε πυρ εν μέσω πολιτικής συγκέντρωσης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και η Γκαμπριέλ Γκίφορντς, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η κηδεία της εννιάχρονης, που γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, ημέρα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη, θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία Σεντ Ελίζαμπεθ Αν Σέτον στο Τουσόν.

«Στην Κριστίνα βλέπουμε όλα τα δικά μας παιδιά. Γεμάτα περιέργεια, αλλά και εμπιστοσύνη, ενεργητικότητα και μαγεία», είπε φανερά συγκινημένος ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στην ομιλία του ζήτησε από τους Αμερικανούς να μην αναζητήσουν τις εύκολες εξηγήσεις για το μακελειό της Αριζόνας και πρόσθεσε πως η χώρα θα σταθεί στο πλευρό των θυμάτων και των συγγενών τους,

«Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε την τραγωδία ως μια ακόμα ευκαιρία για να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου”, επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος Ομπάμα στην ομιλία του ανακοίνωσε ότι η Γκάμπριελ Γκίφορντς άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια της.