Ο πρίγκιπας Χάρι θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να βρίσκεται στο πλευρό του πατέρα του, Βασιλιά Καρόλου, αφότου έγινε γνωστό ότι διαγνώστηκε με καρκίνο, αλλά η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ και τα δύο τους παιδιά δεν θα τον ακολουθήσουν, όπως αποκάλυψε πηγή από το περιβάλλον του.

Ο Βασιλιάς Κάρολος επικοινώνησε προσωπικά και με τους δύο γιους του, τον Χάρι και τον Ουίλιαμ, για να τους ενημερώσει για τη διάγνωση του καρκίνου, πριν ανακοινωθεί από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Όμως, η σύζυγος του Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, και τα παιδιά τους, ο Άρτσι, τεσσάρων ετών, και η Λίλιμπετ, δύο ετών, θα παραμείνουν στο Λος Άντζελες, όπως αποκάλυψε πηγή από το περιβάλλον του Χάρι στη Daily Mail.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ταξίδι του Χάρι στη Βρετανία «δείχνει τη σοβαρότητα» της κατάστασης του βασιλιά.

Ο λόγος που το Μπάκιγχαμ δημοσιοποίησε τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, ανακοίνωσαν απόψε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν τη μορφή της νόσου. Ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε σήμερα κύκλο θεραπειών, για την έκβαση των οποίων εκφράζει αισιοδοξία και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού.

Ο λόγος που δημοσιοποιήθηκε η διάγνωσή του, ήταν για να αποτραπεί η φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

Τον προηγούμενο μήνα είχε νοσηλευτεί για τρεις ημέρες λόγω επέμβασης για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της νοσηλείας διαπιστώθηκε όμως «ένα διαφορετικό ζήτημα ανησυχίας. Οι επακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.