Τις επόμενες ημέρες η Σαουδική Αραβία θα διοργανώσει σύνοδο κορυφής αραβικών και ισλαμικών κρατών για να εξετάσουν από κοινού τις εξελίξεις στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Επενδύσεων της αραβικής χώρας Χαλίντ αλ Φαλίχ σε οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη.

«Αυτήν την εβδομάδα θα δούμε τη Σαουδική Αραβία να συγκαλεί μια έκτακτη σύνοδο κορυφής των αραβικών κρατών στο Ριάντ» είπε από το βήμα του Bloomberg New Economy Forum ο αλ Φαλίχ, ο οποίος πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση αλλά και σε επόμενες που θα ακολουθήσουν, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων.

Την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, σε μια ιστορική πρώτη επίσκεψη Ιρανού αρχηγού κράτους στη σουνιτική χώρα από τη στιγμή που Τεχεράνη και Ριάντ, με τη διαμεσολάβηση της Κίνας, αποφάσισαν να βάλουν τέλος τον περασμένο Μάρτιο σε χρόνια εχθρότητας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ επικαλούμενη το πρακτορείο Reuters. Οι δύο χώρες έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες δι’ αντιπροσώπων και στα πεδία των μαχών, όπως στις περιπτώσεις της Υεμένης, της Συρίας και του Ιράκ.

Ο πρόεδρος Ραΐσι θα επισκεφτεί το Ριάντ για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, η οποία επίσης θα επικεντρωθεί στην κατάσταση που επικρατεί στην Παλαιστίνη.