Ένας απογοητευμένος πατέρας από την Αριζόνα των ΗΠΑ γδύθηκε και έμεινε με ένα… crop top που έδειχνε την κοιλιά του και ένα σφιχτό τζιν σορτσάκι κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του σχολικού συμβουλίου για να διαμαρτυρηθεί για τη χαλαρή πολιτική ενδυματολογικού κώδικα.

Ο Ira Latham έβγαλε το πουκάμισό του, αποκαλύπτοντας ένα μικροσκοπικό μαύρο ρούχο, καθώς οι έκπληκτοι γονείς που ήταν παρόντες παρακολουθούσαν στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Gilbert, σύμφωνα με το NBC 12.

«Σύμφωνα με την προτεινόμενη πολιτική, αυτό θα ήταν κατάλληλο σε μια αίθουσα διδασκαλίας», είπε στο ακροατήριο στη συνάντηση του Higley Unified School District.

Ο Latham είπε ότι πήρε τα ρούχα από ένα τοπικό κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών πριν από την… τολμηρή δήλωση μόδας του.

Η διαμάχη ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Μάιο, όταν τα μέλη του σχολικού συμβουλίου συζήτησαν τη χαλάρωση των κανόνων ενδυματολογικού κώδικα που δεν είχαν επικαιροποιηθεί από το 2001.

Η προοδευτική πτέρυγα της επιτροπής υποστήριξε ότι οι υφιστάμενοι περιορισμοί στόχευαν δυσανάλογα τις γυναίκες.

«Λέμε ότι πρέπει να καλυφθούν εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο μπορεί να κάνουν κάποιον άλλον να αισθανθεί και αυτό είναι λάθος», δήλωσε η Tiffany Shultz, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Άλλοι ζήτησαν αυστηρότερους κανόνες σχετικά με το ντύσιμο. «Αν προετοιμάζουμε τα παιδιά μας για να είναι έτοιμα για το κολέγιο και τη σταδιοδρομία, τότε πρέπει να μάθουν να μπορούν να έχουν αυτοσεβασμό και αυτό δεν περιλαμβάνει την επίδειξη των μελών του σώματός τους», δήλωσε η συμμετέχουσα στο πάνελ Anna Van Hoek.

Ο Latham – ο οποίος έχει μια κόρη στο Higley High School – τάχθηκε υπέρ της τελευταίας.

«Το dress code στο οποίο ήθελαν να φτάσουν είναι βασικά ένας ενδυματολογικός κώδικας για μια δημόσια πισίνα», δήλωσε στο NBC. «Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά καλύπτουν τα εσώρουχά τους και αυτό είναι όλο».

Παρά τη διαμαρτυρία του, το συμβούλιο ψήφισε τελικά υπέρ του επιεικέστερου κώδικα ενδυμασίας με ψήφους 3-2. «Θα γίνει πιο δύσκολο για τους δασκάλους να αντιμετωπίσουν αυτή τη νέα πολιτική», δήλωσε ο ανήσυχος μπαμπάς. «Θα αποσπάσει την προσοχή στην τάξη και θα κάνει κάποιους γονείς να θέλουν να αποσύρουν τα παιδιά τους από την περιοχή».