Το ξεσκόνισμα ίσως είναι μία από τις πιο βαρετές δουλειές του σπιτιού, το οποίο οι περισσότεροι βλέπουν σαν αγγαρεία. Ωστόσο, είναι ένα «αναγκαίο κακό» που σας βοηθάει να κρατήσετε τη σκόνη μακριά από τον προσωπικό σας χώρο.

Και ενώ το ξεσκόνισμα των επιφανειών είναι συνήθης πρακτική, το να φτάνετε σε ψηλά ή απομακρυσμένα σημεία του σπιτιού σας μπορεί να είναι αρκετά κουραστικό. Τα καλά νέα είναι ότι, σύμφωνα με το housedigest.com, υπάρχει ένα αρκετά απλό hack που μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε αυτά τα δυσπρόσιτα σημεία και πιθανότατα δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάποια σκάλα -στην περίπτωση που δεν έχετε.

Όλα ξεκινούν με μια σκούπα

Αυτό το hack απαιτεί μόνο τρία αντικείμενα: μια σκούπα, ένα πανί μικροϊνών και ένα λάστιχο. Οποιαδήποτε τυπική σκούπα για το σπίτι θα κάνει, αρκεί το μήκος της να μπορεί να φτάσει μέχρι το ταβάνι σας, αν την κρατάτε πάνω από το κεφάλι σας. Σύμφωνα με το CNN, ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να καθαρίσετε δυσπρόσιτα σημεία είναι να σταθεροποιήσετε ένα πανί από μικροΐνες στο άκρο με τις τρίχες της σκούπας σας με ένα λάστιχο.

Το πανί μπορεί να είναι υγρό ή στεγνό και πιθανότατα θα εξαρτηθεί από το αντικείμενο που προσπαθείτε να καθαρίσετε. Αφού τοποθετήσετε το πανί, μπορείτε να γυρίσετε τη σκούπα ώστε το στενό τμήμα της σκούπας να φτάσει στις γωνίες ή να την αφήσετε επίπεδη για συσκευές ή ανεμιστήρες οροφής.

Μόλις ολοκληρώσετε τον καθαρισμό, μπορείτε να αφαιρέσετε το πανί και να το πλύνετε στο πλυντήριο για μελλοντική χρήση. Αυτό το κόλπο θα κρατήσει τα ταβάνια, τους τοίχους και όλα τα ενδιάμεσα χωρίς σκόνη μέχρι το επόμενο καθάρισμα. Επιλέξτε μια ανθεκτική σκούπα και ένα μεγάλο κομμάτι πανί για να διασφαλίσετε ότι καλύπτει όλες τις τρίχες της σκούπας.

Αν και υπάρχουν διάφορα εργαλεία που φτιάχτηκαν για να βοηθούν στο ξεσκόνισμα των αντικειμένων ψηλά, δημιουργώντας τη δική σας DIY εκδοχή θα εξοικονομήσετε χρήματα, ενώ το πανί από μικροΐνες εξασφαλίζει ότι όλη η βρωμιά και τα υπολείμματα θα κολλήσουν πάνω του. Όσο πιο μακριά είναι η σκούπα σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να φτάσετε και σε αυτά τα κουραστικά σημεία.