Η βασίλισσα Ελισάβετ τόσο στη δημόσια ζωή της όσο και στην γκαρνταρόμπα της άφηνε το δικό της στίγμα, ακολουθώντας πιστά και με σεβασμό τον ρόλο της ως μονάρχης. Γι’ αυτό προτιμούσε τις κλασικές και καθαρές γραμμές στις εμφανίσεις της, παραμένοντας πάντα κομψή και στιλάτη. Η μόδα δεν φαίνεται να την ένοιαζε πολύ, είχε όμως αδιαμφισβήτητα λανσάρει το δικό της στυλ, που δεν πέρναγε απαρατήρητο.

Η 96χρονη μονάρχης, που βύθισε στο πένθος τη Βρετανία με τον θάνατό της, είχε βρει τον τρόπο να βάλει στις αυστηρές γραμμές των εμφανίσεών της τις δικές της ενδυματολογικές… νοοτροπίες. Επέλεγε ζωηρά χρώματα και prints, «θρασύτατα» καπέλα, που έγιναν το σήμα κατατεθέν της καθώς και γάντια, λέει το περιοδικό Time.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Η Ελισάβετ μπορούσε να ντύνεται casual με την ίδια κομψότητα. Ενώ σπάνια την έβλεπαν να φοράει παντελόνια, μια επίσκεψη στο νοσοκομείο απαιτούσε ένα κομψό γκρι κοστούμι με παντελόνι. Τα σύνολα που επέλεγε για τις χαλαρές στιγμές της απέτισαν φόρο τιμής στην πεμπτουσία της αγγλικής κομψότητας: Μπότες Wellington, ρούχα σε καρό, μαλλί και καπιτονέ και μαντήλια.

Βασίλισσα Ελισάβετ

Η Hazel Clark, καθηγήτρια Μόδας στη Σχολή Parsons πιστεύει ότι οι ενδυματολογικές επιλογές της βασίλισσας αποκάλυπταν καθαρά το προσωπικό της στυλ. «Θα προτιμούσα να περιγράψω τις ενδυματολογικές επιλογές της βασίλισσας ως “μη μόδα“, αλλά με μια πολύ ισχυρή αίσθηση του στυλ, την οποία ανέπτυξε και τελειοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της. Η αίσθηση συνέπειας στην εμφάνισή της δημιουργούσε εμπιστοσύνη και διάρκεια στον χρόνο» δήλωσε η Clark.

Βασίλισσα Ελισάβετ