Σίγουρα τα προϊόντα περιποίησης βοηθούν την επιδερμίδα σου να είναι υγιής και λαμπερή. Η ομορφιά, όμως ξεκινάει εκ των έσω, για αυτό και θα πρέπει να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες.

Βιταμίνη Α
Τι κάνει: Είναι η κυριότερη βιταμίνη για την επιδερμίδα, γιατί βοηθά στη διατήρηση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητάς της, ενώ η έλλειψή της, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρή ξηροδερμία. Τέλος, είναι αναγκαία για την ανάπλαση του δέρματος, αφού συμβάλλει στη παραγωγή του κολλαγόνου και στην ανανέωση των κυττάρων.
Σε ποιες τροφές την βρίσκεις: στον κρόκο των αυγών, στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στο συκώτι, στα καρότα, στο σπανάκι, κ.ά.

Βιταμίνη Β
Τι κάνει: Βοηθάει στην ανανέωση των κυττάρων και στην σφριγηλότητα της επιδερμίδας.
Σε ποιες τροφές την βρίσκεις: στη μαγιά, στα αυγά, στο συκώτι και στα λαχανικά.

Βιταμίνη C

Τι κάνει: Είναι απαραίτητη για τη παραγωγή αλλά και τη διατήρηση του κολλαγόνου, της πρωτεΐνης δηλαδή που δίνει στην επιδερμίδα δομή, τόνωση και ελαστικότητα. Είναι μια από τις κυριότερες αντιοξειδωτικές βιταμίνες και αποτελεί ασπίδα στην οξείδωση των ελευθέρων ριζών, επιβραδύνοντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων.

Σε ποιες τροφές την βρίσκεις: στα εσπεριδοειδή, στις φράουλες, στα βατόμουρα, στη τομάτα, στο μπρόκολο, στο κουνουπίδι, κ.ά.

Βιταμίνη D

Τι κάνει: Θεωρείται σημαντική βιταμίνη για την ανάπτυξη των κυττάρων της επιδερμίδας.
Σε ποιες τροφές την βρίσκεις: στον κρόκο των αυγών, στο πλήρες γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Βιταμίνη E

Τι κάνει: Αποτελεί έναν από τους βασικούς συμμάχους σου ενάντια στη γήρανση, αφού, χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, προστατεύει τα κύτταρα του οργανισμού. Επιβραδύνει τα σημάδια φθοράς του χρόνου, συμβάλλει στη διατήρηση των υγιών ιστών της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα τη βοηθά να έχει ομοιόμορφη και σφριγηλή όψη.

Σε ποιες τροφές την βρίσκεις: στα φυτικά έλαια και κυρίως στο ελαιόλαδο, στα πράσινα λαχανικά, στα δημητριακά, τα αυγά, στους ξηρούς καρπούς και στο σιτάρι.

Πηγή: tellawoman.gr