Το μακιγιάζ έχει να κάνει με τη διασκέδαση και τη δοκιμή νέων πραγμάτων έως ότου βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε πάντα όταν το εφαρμόζετε για να έχετε τα τέλεια αποτελέσματα στην εικόνα σας. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερα από τα βασικότερα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες, και που οι επαγγελματίες του χώρου συστήνουν να σταματήσουμε τώρα!

Επιλέγετε πιο σκούρο foundation για ηλιοκαμένη επιδερμίδα

Αντί να επιλέξετε μια πιο σκοτεινή απόχρωση για τη βάση σας, προτιμήστε ένα υγρό μπρόνζερ που θα σας παρέχει καθαρή κάλυψη και λάμψη διακοπών, για μια επιδερμίδα που θα φαίνεται πάντα φρέσκια. Εφαρμόστε το σε φυσικό φως στην κορυφή του μετώπου, το κέντρο της μύτης και την κορυφή των ζυγωματικών σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα ζεστάνετε την επιδερμίδα σας και θα αποφύγετε ένα υπερφορτωμένο αποτέλεσμα.

Υπερβολική χρήση highlighter

Η υπερβολική χρήση highlighter θα δημιουργήσει μια ατελείωτη αντανάκλαση στο πρόσωπό σας. Κάτι που δεν θέλετε να συμβεί. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στα ζυγωματικά σας και στη γέφυρα της μύτης σας και αυτό ήταν. Όσο πιο λίγο, τόσο το καλύτερο.

Χρησιμοποιείτε πολύ ανοιχτόχρωμο κονσίλερ

Η εφαρμογή ενός ελαφρύτερου κονσίλερ θα αναδείξει πιθανώς τους μαύρους κύκλους σας, ενώ μπορεί, ακόμη, και να τους κάνει να φαίνονται γκρι. Για να το αποφύγετε αυτό, συνδυάστε το κονσίλερ σας με το foundation σας και στην περίπτωση που οι μαύροι κύκλοι σας εξακολουθούν να είναι αισθητοί, αναζητήστε έναν διορθωτή κόκκινου ή πορτοκαλί χρώματος για να εφαρμόσετε κάτω από το κονσίλερ σας.

Υπερβάλετε με τα φρύδια σας

Εάν θέλετε να γεμίσετε τα φρύδια σας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια ελαφρύτερη σκιά, ώστε να μην φαίνονται πολύ έντονα. Ξεκινήστε βουρτσίζοντας τα φρύδια σας προς τα πάνω και απλώστε τη σκιά μόνο στα σημεία που πρέπει να τα γεμίσετε. Μπορείτε να ολοκληρώσετε την περιποίηση των φρυδιών σας εφαρμόζοντας λίγο τζελ φρυδιών για να σφραγίσετε τα πάντα.