Ιδανικά οι καλές σχέσεις μόλις περάσουν ένα χρονικό διάστημα «μες στα μέλια», τείνουν να καταλήγουν σε ενίσχυση του αισθήματος συντροφικότητας, σταθερότητας, οικειότητας και αγάπης μεταξύ των συντρόφων.

Βέβαια, πολλές φορές τα πράγματα καταλήγουν εντελώς διαφορετικά και ενώ δυσκολευόμαστε να το παραδεχτούμε, τα «σημάδια» υπήρχαν πάντα εκεί, όμως εμείς επιλέγαμε να τα αγνοήσουμε.

Δείτε παρακάτω πέντε σημάδια, που σύμφωνα με το entertainmentdaily.co.uk δείχνουν ότι η σχέση σας μάλλον «δεν τραβά» και έχει έρθει η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι σας με το/τη σύντροφό σας:

1. Δεν επικοινωνείτε

Αν επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά και αυτό που κάνετε είναι να κάθεστε αμέσως απέναντι από την τηλεόραση, χωρίς να ανταλλάσετε κουβέντα (ή έστω να το κάνετε με δυσκολία) με το σύντροφό σας, μάλλον τα πράγματα είναι «σκούρα».

Η επικοινωνία είναι το στοιχείο-κλειδί για κάθε είδους σχέση και χωρίς αυτή, ακόμη και τα μικροπράγματα μπορεί να οδηγήσουν σε έντονους καυγάδες, που θα σας κάνουν να νιώθετε αδιαφορία και έλλειψη αγάπης για το άτομο που έχετε απέναντί σας.

Αν δεν μιλάτε πια, αν δεν περιγράφετε πώς ήταν η μέρα σας και αν δε γελάτε πια μαζί με το/τη σύντροφό σας, τότε αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον έχει χαθεί.

2. Δεν κάνετε συχνά σεξ

Όταν περάσει ο αρχικός ενθουσιασμός σε μια σχέση, είναι λογικό ως ένα βαθμό να μειωθεί και η συχνότητα των σεξουαλικών συνευρέσεων με το/τη σύντροφό σας.

Ωστόσο, η ισχυρή επιθυμία για τον άλλον και το συχνό σεξ είναι αυτά που διατηρούν υγιή και λειτουργική μια σχέση.
Ίσως έχει εισβάλλει η ρουτίνα στη ζωή σας και με μερικές «σέξι προσθήκες» να μπορέσετε να την ανατρέψετε.

Αν όμως ούτε αυτές δεν πιάσουν, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα να πείτε «αντίο».

3. Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς το/τη σύντροφό σας

Αν κάθε φορά που σκέφτεστε το μέλλον σας, δε βλέπετε πουθενά μέσα σε αυτό το/τη σύντροφό σας, τότε θα πρέπει να αναρωτηθείτε πολύ σοβαρά μερικά πράγματα και να προσπαθήσετε να διαπιστώσετε σε τι βαθμό έχει φτάσει η συναισθηματική αποστασιοποίησή σας.

4. Ξεκινάτε συνεχώς καυγάδες

Αν πιστεύετε ότι ο σύντροφός σας είναι εκνευριστικός και δε μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό και θέλετε συνεχώς να του «τη λέτε» για τις συνήθειές του, τότε κάτι σίγουρα πάει στραβά.

Οι σχέσεις απαιτούν την ύπαρξη ενσυναίσθησης, ευσπλαχνίας και πολλών συμβιβασμών για να συνεχίσουν, οπότε αν τα πάντα οδηγούν σε διαπληκτισμούς, τότε έχει έρθει η ώρα να βγείτε από αυτή.

5. Ξεχνάτε τα μικροπράγματα

Ενώ οι μεγάλες και σημαντικές χειρονομίες και πράξεις είναι πολύ ρομαντικές, δεν είναι αυτές που διατηρούν την καθημερινότητα μιας σχέσης μακροπρόθεσμα.

Οι μικρές κινήσεις, όπως για παράδειγμα να ετοιμάσετε στο/στη σύντροφό σας καφέ ή ένα γεύμα, είναι αυτές που «τρέφουν σε βάθος» τη σχέση.

Αν έχετε ξεχάσει τα μικροπράγματα, και το τελευταίο που μπορεί να σκεφτείτε θα είναι κάτι για το σύντροφό σας, τότε πρέπει να αναθεωρήσετε και να προχωρήσετε μπροστά.