Η μέρα που γιορτάζεται ο Άγιος Βαλεντίνος είναι και μέρα που πανηγυρίζουν οι έμποροι ανά τον κόσμο γιατί βλέπουν έξτρα ευρώ και δολάρια να μπαίνουν στα ταμεία τους, ως φόρος τιμής στην απόδειξη του αιώνιου έρωτα. Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικές σειρές για τους ερωτευμένους όπως σας είχαμε προβάλει σε προηγούμενο θέμα.

Η Nasty Gal, αμερικάνικη εταιρία ρούχων που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη επιτυχία στις ηλικίες 18-30 ετών, δεν μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και παρουσίασε τη συλλογή της για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τίτλο «What is love».

H Moa Aberg και η Camilla Christensen φωτογραφίζονται για το φακό της Zoey Grossman, φορώντας ροζ και γαλάζια φορεματάκια, κόκκινα εσώρουχα, σορτσάκια με ψηλό κόψιμο και μεταμορφώνουν τα ρούχα σε επιθυμίες πολλών κοριτσιών που σπεύδουν να δείξουν στα αγόρια τον πόθο τους. Τα αγόρια με τη σειρά τους φαντασιώνονται τα νεαρά ζετεμάκια να βγάζουν από πάνω τους αυτά τα ρούχα για να περάσουν επιτέλους στο κυρίως θέμα.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και η ιστορία της Νasty Gal. Η ιδρύτριά της, Sophia Amoruso, ξεκίνησε να πουλάει, από το δωμάτιο του μικρού της σπιτιού, vintage μεταχειρισμένα ρούχα μέσω ενός λογαριασμού που είχε ανοίξει στο e-bay. H Αmoruso έψαχνε κάθε μέρα στα μαγαζιά του Σαν Φρανσίσκο για μικρούς θησαυρούς.

Χαρακτηριστικό το Chanel ζακετάκι που αγόρασε για 8 δολάρια ενώ το πούλησε για 1.000! Συνεχίζοντας αυτή την τακτική, η φίρμα απέκτησε σιγά-σιγά φανατικό κοινό, που στο τέλος του 2009 έφτανε τους 60.000.

Η Nasty Gal κλείνει το e-bay store, μετακομίζει στο Λος Άντζελες, αυτή τη στιγμή έχει 110 εργαζόμενους, εκατομμύρια δολάρια κέρδη, ενώ η Amoruso συνεχίζει να έχει τη γενική επίβλεψη όλων των βασικών τομέων της εταιρίας. Ποιος είπε ότι το αμερικάνικο όνειρο έχει χαθεί; Πηγή φωτογραφιών: (fashiongonerogue.com)

Περισσότερα θέματα για τη μόδα και τη γυναίκα μπορείτε να διαβάσετε στο margaretcruzemark.blogspot.gr