Έχουμε πει αρκετές φορές ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει ένας εκδημοκρατισμός των trends στις συλλογές των σχεδιαστών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο αυστηρά και στείρα όπως παλιά, όταν η μόδα ήταν προνόμιο των λίγων.

Σήμερα υπάρχει ελευθερία επιλογής και δεν θα σου πει κανένας ότι δεν είσαι «της μόδας» εάν π.χ. δεν φοράς το χρώμα που είναι στην μόδα ή το μήκος του παντελονιού σου δεν είναι το σωστό. Αυτό ισχύει και από την πλευρά των σχεδιαστών, οι οποίοι είναι πιο ελεύθεροι στο σχεδιασμό και στην επιλογή των υφασμάτων, έχοντας τώρα περισσότερες επιλογές.

Για την άνοιξη που μας έρχεται, από τις βασικές τάσεις που παρουσιάστηκαν στις περισσότερες πασαρέλες είναι το αθλητικό look, τα υφάσματα σε μεταλλικούς τόνους, το απαλό ροζ ή αλλιώς baby pink, τα φορέματα με floral μοτίβα, οι τόνοι του μπλε, η διαφάνειες και ο ρομαντισμός. Μερικά ασυνδύαστα, μερικά ταιριαστά, τα trends σου δίνουν την δυνατότητα να πάρεις στοιχεία τους και να τα ενσωματώσεις στην καθημερινή σου εμφάνιση.

Μην ξεχνάς πως, όπως όλα τα πράγματα, και η μόδα κύκλους κάνει. Γι αυτό καλό είναι κάθε φορά να μη σε πιάνει αγοραστική μανία, ειδικά τους καιρούς που διανύουμε, αλλά να ρίχνεις και μια δεύτερη ματιά στην ντουλάπα σου. Σίγουρα θα υπάρχει εκεί κάτι που το έχεις ξεχάσει και μπορείς να το φορέσεις. Η επιλογή αυτή θα δώσει ένα πιο προσωπικό τόνο στην εμφάνισή σου και σίγουρα θα την κάνει πιο ενδιαφέρουσα  (Πηγή φωτογραφιών: vogue.com).


1. Ρομαντισμός σε μπλε τόνους από τον Michael Kors


2. Απόλυτο Metallic στο φόρεμα του οίκου Altuzarra


3. Το απαλό ροζ στην πασαρέλα της Burberry Prorsum


4. Λουλούδια και τονισμένη μέση στο φόρεμα του οίκου Christian Dior


5. Συνδυασμός απαλών χρωμάτων και σχεδιαστικής έντασης για τη δημιουργία του Christopher Kane


6. Διαφάνεια και δαντέλα για το φόρεμα του οίκου Marhesa


7. Μεσογειακό ταμπεραμέντο και statement accessories στην πασαρέλα των Dolce & Gabbna


8. Αιθέρια θηλυκότητα για τον οίκο Nina Ricci


9. Η άλλη εκδοχή του αθλητικού look από τον οίκο Rag & Bone

Περισσότερα θέματα για τη μόδα και τη γυναίκα μπορείτε να διαβάσετε στο margaretcruzemark.blogspot.gr