Σε περίπτωση που θέλετε να χάσετε κιλά, έχει μεγάλη σημασία η επιλογή των τροφών που κάνετε καθώς και ποιες αποφεύγετε. Διαβάστε ποιες είναι οι καλές, οι κακές αλλά και οι νόστιμες τροφές για κάθε δίαιτα…

Οι κακές:

Τηγανητές πατάτες: Μέσα στο τηγάνι χάνουν τα όποια θρεπτικά τους στοιχεία ενώ για να τις καταναλώσεις με κέφι, πρέπει να τις αλατίσεις γερά. Μια μικρή μερίδα, σε ένα γνωστό ταχυφαγίο, περιέχει 410 θερμίδες και 18 γραμμάρια λίπους και δεν λογαριάζουμε τις σως που τις συνοδεύουν.

Κόκκινο κρέας: Με μέτρο, το κόκκινο κρέας είναι πιθανό να μην καταστρέψει την δίαιτά σου. Δυστυχώς, όμως, συνηθίζουμε τη μπριζόλα ή τον κιμά μας με το λίπος του και εκεί φορτωνόμαστε λιπαρά.

Αναψυκτικά: Η ζάχαρη και οι θερμίδες που περιέχουν, φορτώνουν τη μέση σου με έξτρα πόντους ενώ τα επιβραδυντικά στοιχεία του ανθρακικού, παχαίνουν. Ακόμα και η light εκδοχή των αναψυκτικών είναι γεμάτη χημικά υποκατάστατα ζάχαρης.

Χυμοί φρούτων: Οι έτοιμοι, τυποποιημένοι χυμοί είναι κατά κύριο λόγο παγοκολώνες, χωρίς θρεπτικά στοιχεία, με μπόλικη ζάχαρη και δεν έχει ουσία να τους προτιμάς σε σχέση με ένα τυπικό ανθρακούχο ρόφημα.

Οι καλές:

Καρύδια: Τα καρύδια περιέχουν Ω-3 λιπαρά που προστατεύουν την καρδιά σου και βελτιώνουν την λειτουργία του εγκεφάλου.

Αμύγδαλα: Τα μονοακόρεστα λιπαρά και η βιταμίνη Ε στα αμύγδαλα βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης.

Φιστίκια Μακαντέμιας:
Μαζί με τα υγιεινά λιπαρά που περιέχουν στο σύνολο τους οι ξηροί καρποί, τα φιστίκια Μακαντέμιας είναι γεμάτα φυτικές ίνες.

Γιαούρτι: Πλούσιο σε ασβέστιο και προβιοτικά, το γιαούρτι ευνοεί την υγεία του εντέρου, ενώ το δικό μας ελληνικό γιαούρτι περιέχει τη διπλή πρωτεΐνη!

Βατόμουρα: Όλα τα φρούτα με μέτρο και σύνεση ευνοούν τη δίαιτα χάρη στο υδάτινη σύνθεση τους, τα αντιοξειδωτικά και τις βιταμίνες τους. Τα βατόμουρα είναι ακόμα πιο ισχυρά και βοηθούν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και την μείωση της αρτηριακής πίεσης!

Προϊόντα ολικής: Είναι γεμάτα βιταμίνη Β, σίδηρο και φυτικές ίνες, έτσι παραμένεις χορτάτη για περισσότερο και πεινάς λιγότερο.

Πράσινα λαχανικά:
Όλα τα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε βιταμίνες, σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι ή το μαρούλι όχι μόνο δεν περιέχουν θερμίδες αλλά σε βοηθούν να αποκτήσεις γερά οστά αφού είναι πλούσια σε ασβέστιο.

Οι νόστιμες:

Παίρνοντας τις καλές τροφές και κάνοντας έξυπνους συνδυασμούς, έχεις στο πιάτο σου γευστικό αποτέλεσμα που θα σε ενθουσιάσει.

Αντί λοιπόν για θερμιδογόνο παγωτό, προτίμησε παγωτό γιαούρτι με βατόμουρα: Παίρνεις 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό και προσθέτεις κατεψυγμένα βατόμουρα χωρίς ζάχαρη, τα χτυπάς, τα καταψύχεις, τα ξαναχτυπάς στο μίξερ μετά από δύο ώρες και ιδού ένα ωραίο σνακ.

Αντί για μια άνοστη σαλάτα, παίρνεις τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σου, κόβεις σε μικρά κομματάκια καρύδια και αμύγδαλα και σε συνδυασμό με μερικά ζυμαρικά ολικής, φτιάχνεις μια σαλάτα- κόλαση.

Αν ψοφάς για κάτι γλυκό, θρυμματίζεις φιστίκια Macademia, δημητριακά ολικής και λίγα βατόμουρα, τα πλάθεις σε σχήματα ορθογώνιο, τα βάζεις στο ψυγείο και έχεις τη δική σου μπάρα δημητριακών. Για να κολλήσουν καλύτερα τα υλικά μεταξύ τους, πρόσθεσε μισή κουταλιά μέλι.

Aντί για πίτα τορτίγιας ή αραβική, χρησιμοποίησε φύλλο από λάχανο ή μαρούλι για να τυλίξεις τα αγαπημένα σου συστατικά.

Πηγή: womenonly.gr