Καθαρίζουμε τις σουπιές βγάζοντας το κόκαλο, το «δόντι» και τα μάτια τους. Βγάζουμε και τα εντόσθια, προσέχοντας να μη σπάσει η «φούσκα» με το μελάνι, που θα μας χρησιμεύσει να φτιάξουμε τη σάλτσα για τα ζυμαρικά.

Βράζουμε τα πλοκάμια για 20 λεπτά, μετά προσθέτουμε και το σώμα της σουπιάς και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα.
Στραγγίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομματάκια, και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι, σκόρδο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε και τις ντοματούλες, αφού τις ξεφλουδίσουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει.
Στο μεταξύ βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες, μαζί με ελάχιστο λάδι, να ξανθύνει.

Προσθέτουμε τις «φούσκες» με το μελάνι, 2 κουτάλες νερό από βράσιμο των ζυμαρικών και, τέλος, τα ζυμαρικά βρασμένα al dente.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε άμεσα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαϊντανό.

Υλικά:
3 σουπιές με το μελάνι τους
400 γρ. χοντρά μακαρόνια
300 γρ. κρεμμύδια άσπρα
4 μικρές ντομάτες
Μαϊντανός
Σκόρδο
ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι σε κόκκους

Πηγή: sidages.gr