Τι θα λέγατε για ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι; Ο ανανάς είναι ό,τι πρέπει για την εποχή, ενώ είναι ότι καλύτερο εάν θέλετε να κάνετε το τραπέζι σε κάποιον.

Θα χρειαστείτε:
400 γραμμάρια γαλέο
1 στήθος κοτόπουλο
1 ανανά
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
σόγια σος
αλάτι
κάρδαμο
λίγο ρούμι

Οδηγίες
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ αν υπάρχει σοτάρετε τα κομματάκια του ψαριού και του κοτόπουλου, μαζί με το κρεμμύδι(αφού τα έχετε κόψει προηγουμένως)

Μετά από 3-4 λεπτά σβήνετε με το ρούμι. Ενώ βράζει, ρίχνετε αλατοπίπερο και κάρδαμο… Μετά από λίγα λεπτά τα κοτόπουλο και γαλέος έχουν σχεδόν γίνει. Ρίχνετε τελευταία τα κομματάκια ανανά και αφήνετε στη φωτιά για λίγο ακόμη.

Σερβίρετε με νουντλς που έχετε ήδη βράσει ή με όποιο άλλο συνοδευτικό θέλετε)…

* Κατά το σβήσιμο με το ρούμι, αν υπάρχει ρίχνετε και 1-2 σφηνάκια γάλα καρύδας(όχι λικέρ. Η καρύδα με το κάρδαμο δίνουν έναν πολύ ενδιαφέροντα συνδυασμό.

Πηγή: miam.biz