Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες αυτές είναι οι τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά που έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες.

Προσθέστε τα στη διατροφή σας και αποκτήστε νεανικό και υπέροχο δέρμα, χωρίς… νυστέρι!

Λιναρόσπορος:
Πλούσιος σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αποτελεί καλή πηγή των ω-3 λιπαρών οξέων που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μαύρων κηλίδων και των λεπτών ρυτίδων του δέρματος. Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωσή του επίσης μειώνει σημαντικά τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες ενώ συμβάλλει στην ενυδάτωση του δέρματος.
Τι να κάνετε: Προσθέστε τριμμένο λιναρόσπορο στο γιαούρτι, τα δημητριακά και τις σαλάτες σας.

Ντομάτα
Πλούσια στην αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένιο, βοηθά στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και την καθυστέρηση της γήρανσης του δέρματος εξουδετερώνοντας τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.
Τι να κάνετε: Καταναλώνετε τη ντομάτα μεγειρεμένη (σε σάλτσα) γιατί απευλευθερώνται έτσι οι ευεργετικές της ιδιότητες.

Ψάρι
Tα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες περιέχουν υψηλή δόση ωμέγα – 3 λιπαρών που μεταξύ άλλων καταπολεμούν την ξηρότητα του δέρματος προστατεύοντας από την εμφάνιση πρόωρων ρυτίδων. Eρευνες έχουν δείξει επίσης ότι οι πρωτεΐνες των ψαριών μπορούν να περιορίσουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
Τι να κάνετε: Καταναλώνετε ψάρια τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Πράσο
Πλούσιο σε θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, ασβέστιο, κάλιο και φυλλικό οξύ. Περιέχει φλαβονοειδή και διεγείρουν την παραγωγή γλουταθειάνης, που βοηθάει την αποβολή τοξινών από τον οργανισμό και άλλων βλαβερών ουσιών που έχουν συσσωρευθεί.

Τι να κάνετε: Προσθέστε το στις σούπες, τα ψητά και τις σαλάτες σας όσο το δυνατό συχνότερα!

Στρείδια
Εξαιτίας της υψηλής τους περιεκτικότητας σε ψευδάργυρο έχουν χαρακτηριστεί ως «μενού της ομορφιάς». Σημαντικό στοιχείο για την υγεία του δέρματος, ο ψευδάργυρος συμμετέχει στη φυσική διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων και έχει ισχυρή θεραπευτική δράση στην ακμή. Η έλλειψή του ευθύνεται για δερματικές ασθένειες.
Τι να κάνετε: Καταναλώνετε στρείδια στον ατμό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Eλαιόλαδο
Θεωρείται από τις τροφές με την ισχυρότερη αντιρυτιδική δράση.

Τι να κάνετε: H καθημερινή παρουσία του στο διαιτολόγιό σας, σε συνδυασμό με φρούτα και λαχανικά, μπορεί να ενισχύσει κατά 20% την αντίσταση του δέρματος στο σχηματισμό ρυτίδων ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας.

Το μυστικό
Προτιμήστε τα μοβ: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Όσο πιο έντονο είναι το χρώμα τους, τόσο πιο μεγάλη είναι η περιεκτικότητά τους σε πολυφαινόλες. Έτσι, για παράδειγμα, οι μοβ τροφές, όπως τα δαμάσκηνα, τα σταφύλια, τα παντζάρια, οι μελιτζάνες και τα βατόμουρα, αποτελούν εξαιρετική πηγή ανθοκυανινών.

Πηγή: omorfamistika.gr