Θέλετε να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες, να ενισχύσετε τη μνήμη σας ή να προλάβετε την εμφάνιση ασθενειών; Σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες ένας τρόπος για να το πετύχετε είναι η αλλαγή στη διατροφή σας.

Οι παρακάτω «υπερτροφές» κάνουν καλό στη υγεία σας, σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και απομακρύνουν τα σημάδια της γήρανσης…

Ελαιόλαδο
Προλαμβάνει τις ρυτίδες. Μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο και βασισμένη στις αρχές της μεσογειακής κουζίνας (φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια) σχετίζεται άμεσα με τη μη-γήρανση του δέρματος.

Ηλιόσποροι
Καθυστερούν την εμφάνιση των γκρίζων μαλλιών. Σε άλλους συμβαίνει γύρω στα 20, στους περισσότερους γύρω στα 35-40. Η εμφάνιση των πρώτων γκρίζων τριχών στα μαλλιά προκαλεί σε πολλούς πανικό και τους κάνει να αισθάνονται πιο έντονα το πέρασμα των χρόνων. Η κατανάλωση ηλιόσπορων βοηθά στην αναπλήρωση χαλκού, η έλλειψη του οποίου οδηγεί σε έλλειψη μελανίνης, η οποία οδηγεί σε αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών μας.

Λιπαρά Ψάρια
Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη κατά 60%.

Μήλα
Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Τροφές πλούσιες με την ουσία quercetin, ενός θρεπτικού συστατικού που βρίσκεται στα μήλα και τα κρεμμύδια έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου. Η ουσία αυτή έχει αντιφλεγμονώδη δράση και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Καυτερές πιπεριές
Αλλάζουν το μεταβολισμό. Τα καυτερά φαγητά (καυτερές πιπεριές ή πιπέρι καγιέν) περιέχουν την ουσία καψαϊκίνη, η οποία μπορεί να επιταχύνει κατανάλωση θερμίδων με την αύξηση του καρδιακού σας ρυθμού.