Είναι μια από τις παραδόσεις της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ, η διεξαγωγή του διάσημου διαγωνισμού βρώσης χοτ ντογκ «Nathan’s Hot Dog Eating Contest» στο Κόνεϊ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

Έπειτα από καθυστέρηση περίπου δύο ωρών λόγω κακοκαιρίας, ο Joey Chestnut επέκτεινε την κυριαρχία του στο διαγωνισμό κατακτώντας τον 16ο τίτλο του τα τελευταία 17 χρόνια. Ο τύπος απέδειξε πως ακόμη μπορεί να… κατεβάζει χοτ ντογκ το ένα μετά το άλλο.

Έφαγε 62 χοτ ντογκ στη διάρκεια του 10λεπτου διαγωνισμού μπροστά σε χιλιάδες θεατές, ενώ ο διαγωνισμός παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα στις ΗΠΑ και μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN. Δεύτερος τερμάτισε ο Geoffrey Esper που έφαγε 49 χοτ ντογκ.

Ο Chestnut, πάντως, έμεινε 14 σάντουϊτς μακριά από το δικό του απόλυτο ρεκόρ των 76 χοτ ντογκ. Και πάλι, όμως, «διέλυσε» τον ανταγωνισμό και πήρε τη ζώνη της μουστάρδας, όπως είναι γνωστό το έπαθλο. Από το 2007 έχει ηττηθεί μονάχα μια φορά.

Με άνεση η Miki Sudo

Πριν ξεσπάσει η βροχή και οι αστραπές που καθυστέρησαν την έναρξη του διαγωνισμού των ανδρών, η Miki Sudo κυριάρχησε στο event των γυναικών. Κατέκτησε τον 9ο τίτλο της καριέρας καταβροχθίζοντας 39,5 χοτ ντογκ. Έξι περισσότερα από την πιο κοντινή ανταγωνίστριά της.

Από το 2014, η Sudo έχει νικήσει στο διαγωνισμό κάθε χρόνο με εξαίρεση το 2021 όταν απουσίασε επειδή ήταν έγκυος.