Το σχέδιο της Αλβανίας για τουριστική ανάπτυξη παίρνοντας μερίδιο από την πίτα της Ελλάδας

Η «αλβανική Ριβιέρα», το δέλεαρ μέσω της χώρας μας αλλά και οι καταγγελίες για πλιάτσικο και καταπατήσεις περιουσιών


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
0:18
24/09/2016
Το σχέδιο της Αλβανίας για τουριστική ανάπτυξη παίρνοντας μερίδιο από την πίτα της Ελλάδας
25
loading

Πριν από περίπου 15 χρόνια ταξιδεύοντας κανείς στα παράλια της Αλβανίας, θα έβλεπε ένα τοπίο με εντυπωσιακή ακτογραμμή, αλλά υποδομές που σίγουρα δεν τον προδιέθεταν να παραμείνει εκεί, κάνοντας τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Αυτή η εικόνα άλλαξε σταδιακά, με τους αλβανούς επιχειρηματίες να βάζουν το δικό τους στοίχημα για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών σε μια ακτογραμμή που θυμίζει σε κάποια σημεία την ελληνική, από άποψη φυσικού τοπίου.

albn9

Ο λόγος για την επονομαζόμενη «αλβανική Ριβιέρα», όρος που έκανε την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια, και έχει ως σκοπό να προσελκύσει τουρίστες από την Ευρώπη, ποντάροντας κυρίως στις φθηνές διακοπές που μπορεί να κάνει κάποιος εκεί. Πρόκειται ουσιαστικά για την ακτογραμμή από τους Αγίους Σαράντα, απέναντι από την Κέρκυρα, έως βορειοδυτικά στον Αυλώνα.

Η «έκρηξη» στη δόμηση και η σημερινή εικόνα

albn8

Σε αυτή την προσπάθεια να δημιουργηθούν μονάδες και υποδομές για να υποδεχτούν τουρίστες από όλη την Ευρώπη, δημιουργήθηκε μια παγίδα για τον ίδιο τον τουρισμό της χώρας: Πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και εστιατόρια κατέκλυσαν ένα μεγάλο μέρος στα τουριστικά θέρετρα, όπως τους Αγίους Σαράντα, «καλύπτοντας» τις γαλάζιες παραλίες και δημιουργώντας περισσότερο την αίσθηση μιας σύγχρονης πόλης παρά ενός εξοχικού προορισμού.

albn7

Αυτή η έντονη, ανεξέλεγκτη κατασκευαστική δραστηριότητα, ενδέχεται να υπονομεύσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον την τουριστική εικόνα της χώρας, ενώ η αλβανική κυβέρνηση κάνει σιγά-σιγά τα πρώτα βήματα για να διορθώσει όσο μπορεί αυτή την κατάσταση, έχοντας ως πρώτο στόχο τον περιορισμό των αυθαίρετων κατοικιών. Όλα αυτά πάντα με το βαθύτερο σκεπτικό να καταφέρουν να πάρουν μερίδιο από την τουριστική πίτα της Ελλάδας.

Με «όπλο» τις χαμηλές τιμές

agioi

Κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς στην περιοχή είναι η χαμηλή τιμολογιακή πολιτική που ακολουθείται με αποτέλεσμα να βρίσκει κανείς αρκετά αξιοπρεπή καταλύματα και παροχές σε δελεαστικές τιμές. Αυτό ισχύει βέβαια περισσότερο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου μπορεί κανείς να απολαύσει γεύματα και μάλιστα καλής ποιότητας με σχετικά λίγα χρήματα.

Η έλλειψη δυνατής «τουριστικής παιδείας», βέβαια, φαίνεται και σε αυτή την περίπτωση, καθώς δεν είναι λίγα τα εστιατόρια που διατηρούν καταλόγους αναγράφοντας μόνο το τοπικό νόμισμα, μπερδεύοντας τους ευρωπαίους πελάτες.

Δέλεαρ η... Ελλάδα

eksamili

«Το ανεξερεύνητο στολίδι της Ευρώπης». Αυτό είναι το μότο της τουριστικής προβολής της «αλβανικής Ριβιέρας» στο εξωτερικό και με αυτή την προσδοκία φτάνουν τουρίστες και από την βόρεια Ευρώπη, αλλά κυρίως τα Βαλκάνια, όπως και την Ελλάδα. Αυτό που σίγουρα θέλει να δει από κοντά ο γερμανός ή ολλανδός τουρίστας είναι μια χώρα «διαφορετική» που ναι μεν έχει κάνει τα βήματα για την τουριστική της ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα δίπλα του θα δει όργωμα χωραφιού με ζώα όπως γινόταν παλιά.

Από τα δημοσιεύματα, ωστόσο, για την προβολή της περιοχής δεν λείπουν οι αναφορές στη γειτονική Ελλάδα, ως δέλεαρ μπορούμε να πούμε, για το συνδυασμό των διακοπών. Σε πρόσφατο αφιέρωμά της, η βρετανική Telegraph κάνει λόγο για τις εντυπωσιακές ακτές με θέα στην Κέρκυρα, την «ελληνική Μέκκα των διακοπών».

eksa

Πέρα, ωστόσο, από την άναρχη δόμηση και την πολύβουη ατμόσφαιρα που θα συναντήσει κανείς στα τουριστικά κέντρα, υπάρχουν ακόμη ανεξερεύνητα και παρθένα μέρη και παραλίες όπως για παράδειγμα στη Χειμάρα και το Εξαμίλι. Το τελευταίο βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και έχει αναπτυχθεί τουριστικά, αλλά με μέτρο. Το Εξαμίλι έχει εκμεταλλευτεί, επίσης, τον πολύ σημαντικό αρχαιολογικό χώρο του Βουθρωτού στον οποίο βρίσκεται πολύ κοντά και τις αξιόλογες παραλίες που διαθέτει.

Η έλλειψη ταυτότητας

skafos_sarantaΑυτό που αντιλαμβάνεται κανείς περνώντας μερικές μέρες στην αλβανική ακτογραμμή είναι ότι πράγματι γίνονται μεγάλες προσπάθειες να αποτελέσει ο τουρισμός τον βασικό πυρήνα της αλβανικής οικονομίας. Σε κάθε επίπεδο υπάρχει βελτίωση συγκριτικά με τα πρώτα χρόνια και οι επαγγελματίες δείχνουν να θέλουν να κερδίσουν το μεγάλο «στοίχημα» του τουρισμού με τα μέσα που διαθέτουν.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη είναι η δημιουργία μιας ταυτότητας που θα βάλει την αλβανική ακτογραμμή στη λίστα με τους top προορισμούς. Η έλλειψη, για παράδειγμα, τοπικής κουζίνας και παραδοσιακών γεύσεων είναι στα σημαντικά μειονεκτήματα. Ακόμη και στη διασκέδαση μπορεί να το διαπιστώσει κανείς, ακούγοντας στα νυχτερινά μαγαζιά γνωστές ελληνικές επιτυχίες.

Γι’ αυτό το λόγο η απάντηση σε όσους αναρωτιούνται αν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ευθέως τον ελληνικό τουρισμό, είναι μάλλον όχι. Χρειάζεται ακόμη οργάνωση, βελτίωση της εικόνας και των υποδομών και σίγουρα τη δημιουργία μιας ταυτότητας.

albn1 albn2 albn3 albn4 albn5

Οι σοβαρές καταγγελίες για πλιάτσικο

Αυτό που προκαλεί μεγάλα ερωτήματα, επίσης, είναι οι πολύ σοβαρές καταγγελίες που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για πραγματικό πλιάτσικο εις βάρος της περιουσίας των Ελλήνων Ομογενών στην Αλβανία με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Σοβαρές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο, σύμφωνα με τις καταγγελίες στη Χειμάρρα που αποτελεί και το τουριστικό φιλέτο το οποίο προβάλλεται ως ένας από τους top προορισμούς στην «αλβανική Ριβιέρα». Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της οργάνωσης «Ομόνοια» κάνει λόγο για «γενικευμένα φαινόμενα διαφθοράς και πλαστογραφίας» με στόχο την τουριστική ανάπτυξη μέσω της καταπάτησης της περιουσίας των ομογενών.

Γίνεται αναφορά για όργιο καταπάτησης ελληνικών οικοπέδων για να χτιστούν τουριστικές επιχειρήσεις σε κεντρικά σημεία. Οργανώσεις Χειμαρριωτών, μάλιστα, εμπλέκουν στις καταγγελίες τους πολιτικά πρόσωπα και επιφανείς προσωπικότητες της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η υπόθεση ενός Έλληνα επιχειρηματία, που μίλησε στην εφημερίδα για τη δική του περίπτωση.

Ο κ. Μπένος που διατηρούσε κατάστημα στη Χειμάρρα ανέφερε σε παλαιότερο φύλλο του Έθνους της Κυριακής ότι περίπου πριν από έναν χρόνο του ζήτησαν να γκρεμίσουν το μαγαζί του για να αναπλάσουν την πλατεία, πράγμα που έγινε ορίζοντας μάλιστα αποζημίωση 160.000 ευρώ. Το μαγαζί τελικώς κατεδαφίστηκε τον Ιανουάριο του 2016 αλλά η αποζημίωση δεν ήρθε ποτέ. Πρόκειται για μία από τις πολλές καταγγελίες που ουσιαστικά δίνουν μια άλλη εκδοχή για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο τουρισμός στη γείτονα και εξαπλώνεται η φήμη της «αλβανικής Ριβιέρας».

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

25
σχόλια
 1. avatar Γιώργος 17

  Ο απολογισμός και η ξενοφοβία έχει όνομα λέγεται Χότζα. Η αλβανική γλώσσα δεν είχε γραφή είναι προφορικη. Βρείτε λέξεις και ονόματα που ξεκινούν με διπλό ημιφωνο (πχ 2ρ ) τα υπόλοιπα με κολλητό σας γλωσσολόγο. Ο Αλβανός προσαρμόζεται εύκολα και ως μετανάστης κάνει τα πάντα, όσο του κοβει, για να πετύχει. Δεν μπορει να τον κατηγορείς για αυτο. Μπορείς όμως να του προσαψεις μέσα στην άγνοια και αγραμματοσύνη του ( για αυτό άνοιξε τα σύνορα ο Σαμαρας, βασική μόρφωση Ελλάς και μετεκπαίδευση στην Αμερική και να γίνει η Αλβανία (και η Β Ήπειρος) Πολιτεία της Αμερικης), εγωκεντρισμό κενό ανιστοριτο απολιτιστο

 2. avatar Dimi68

  Το αρθρο μιλαει για αυθερετα κτηρια και πολεις που δεν δινουν κατι το "εξωτικο",για ελληνικα στα κλαμπ, για κακη κουζινα (μη Αλβανικη...χαχα).
  Πολυ σωστα απο την αλλη,οπως λενε πολλοι εδω μεσα,ολα τους τα λεφτα ηρθαν απο την Ελλαδα...και μαζι με αυτα και η νοοτροπεια.
  Θελω να ξερω,ποσο ελληνικη ηταν η κουζινα των μεγαλων τουριστικων κεντρων μεχρι και πριν 5χρ ας πουμε,με τα πεππερ φιλετα και τα στρογκανοφ(πετουσαν κι ενα γεμιστο, μουσακα και κλεισαμε).Μεχρι και τωρα σε μεγαλα ξενοδ. η ελληνικη ειναι στη καλυτερη ενα απο τα 7-8 διαφορετικα ειδη κουζινας που εχουν.
  Τα κλαμπ εδω που παιζουν ολο το mtv δηλ. ειναι καλυτερα;...και πετανε και κανα ρωσικο, κανα γαλλικο...αλλα εκει ειναι Ευρωπεη ετσι;
  2-3 "Ελληνικες βραδιες" που κανουμε εδω θα τα κανουν κι αυτοι και αντε γεια!
  Οσο για αυθερεσια μη πουμε.Απο το '70,τα κοτετσια τα κανανε δωματια και με αυτα που χρεωναν,εγιναν ξενοδοχεια 4αστερα με ντεμεκ πρεστιζ.Οι ιδιοκτητες ομως εμειναν χωριαταρεοι οπως ηταν παντα.
  Ηρθε δηλ. ο Ελληναρας "πολιτισμενος" βλαχοιδιοκτητης να την πει στα μεχρι χθες τσιρακια του με το στυλ 10 καρδιναλιων και το λιγυσμενο καρπο στο ξουτ-ξουτ απο δω βρωμιαριδες.....βρε,το πετεινο,κεφαλα...βρε..;;

 3. avatar Zeni

  Οι Έλληνες μπλα μπλα κανέναν γείτονά δεν θέλουν καλά γι'αυτό πάνε κατά διάλο.

 4. avatar Xountalas

  Βαριεμαι ειλικρινα να ασχοληθω με τα Αλβανα, την επιτομη της ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ. Τι να πω, που οταν "βγηκαν" στην Ελλαδα ( ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΔΗΛΑΔΗ) δεν ξερανε τι ειναι το μακαρονι και νομιζαν πως ειναι οδοντογλυφιδες? Που αναστεναξαν οι μπουγαδες των Ελληνων στα συνορα, αφου αυτες ηταν ο πρωτος στοχος των κομμουνιστοποιημενων Αλβανων?Ο,τι μαθανε, διπλα σε καποιον Ελληνα και απο καποιον Ελληνα το μαθανε, μονο την πετρα ξερανε να "τσοκανιζουνε",ολα τα αλλα, ΕΔΩ τα μαθανε. Νοικιαζαν ενα δωματιο 10 ατομα, το νοικι στα 10, τα κοινοχρηστα δια δεκα, η οικογενεια στο Αλμπανια και εδω ολα δια 10 , οποτε μπορουσαν να ειναι φτηνοι στα μεροκαματα, οπως τωρα τα ΠΑΚΙ. Τελος παντων, χιλιαδες Ελληνες εχουν χασει την ζωη τους απο την εγκληματικη τους δραση αλλα ας οψονται οι ανθελληνικες κυβερνησεις που ο "κυριαρχος"λαος εκλεγει. Τελικα, βρηκα το κουραγιο να ψιλοασχοληθω με την πιο αχαριστη φαρα του πλανητη , αν και βαριομουνα.

 5. avatar ΕΥΑΚΙ

  ΑΜΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΤΙΡΙΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΗΚΑΜΕ,ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ.ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΑΚΡΙΒΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ,ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ Η ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΥΠΟΤΙΜΙΤΙΚΟ ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΗΘΩ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΗΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ.

 6. avatar manosstr

  Θεωρώ ότι η Αλβανία δε μπορεί να συγκριθεί σε τίποτα στο τουρισμό με την Ελλάδα αλλά και με καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη...δε διαθέτει ούτε εντυπωσιακές παραλίες, ούτε νησιά, ούτε γραφικά χωριά και οι άνθρωποι δε το κατέχουν γενικά το επάγγελμα...είναι καλοί σαν εργάτες και τεχνίτες αλλά μέχρι εκεί...
  Όσο για το αν τα χρήματα που έχουν επενδύσει τα έβγαλαν από την Ελλάδα, επειδή οι περισσότεροι στα σχόλια σας αυτό κατηγορείται...Ας κοιτάξουμε καλήτερα τους δικούς μας που έχουν βγάλει τις καταθέσεις τους σε τράπεζες στο εξωτερικό και πόσα χρήματα έχουν βγάλει οι ξένες πολυεθνικές εις βάρος της χώρας μας...

 7. avatar εξω συριζοτεμπεληδες

  Κινητα,και λοιπα τιμαλφη αφηστε τα σπιτι καλυτερα....

  1. avatar Ellraiser

   χαχαχαχχαχαχαχχαχ......και τον εαυτο σας!

 8. avatar Ellraiser

  Μια μικρη επισκεψη στο booking.com εχει τιμες 50 ευρω(οικογενεια με 2 ανηλικα) στην Χειμαρα τον αυγουστο 2017 (απο τωρα κρατηση) που δεν θα τις ελεγα ανταγωνιστικες(περιμενα κοντα στα 20).
  Μια προσεκτικη αναζητηση στην Ελλαδα και λιγο νωρις σχεδιασμο διακοπων εχει χαμηλοτερες τιμες και δεν χρειαζετε να ξενιτευτης σε ενα αδιαφορο μερος

 9. avatar ΧΙΟΝΑΤΗ

  Δεν μου λες death πως έφτασε η αναπτύξει στην Αλβανία μην ... με τα λεφτά των Ελληνων.βρε άντε Ουστ εμείς SHQIPTARET ημαστε εργατικός λαός δουλευαμε σε όλες τις σκ@το δουλειές που εσείς οι φλουφλιδες δεν τις θελατε, φοβοσασταν μην σας χαλάσει το μανικιουρ.ΜΗΝ μηλησω για εκμεταλευση και μισθούς πείνας που δεινανε οι Ελληναρες.Ενα ξερω όσα δεν φτάνει η ΑΑλεπού......ΕΧΕΤΑΙ ΣΚΑΣΕΙ ΡΕ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ..
  ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΣΚΑΣΜΕΝΟΥΣ...

  1. avatar Μη φας εχει γλαρόσουπα

   ΧΙΟΝΑΤΗ αμα εμεις ειμαστε σκασμενοι που ειμαστε οι τελευταιοι της Ευρωπης, εσεις που δεν ειστε καν στην Ευρωπη τι ειστε? Ελα κοπέλα μου σεβαστειτε εστω οτι από αυτες τις σκ@τοδουλειες που λες, ζησατε οικογενειες και οικογενειες. Η αχαριστια ειναι ασχημο πραγμα...

  2. avatar kek

   ΧΙΟΝΑΤΗ ,βαλε τη παλαμη σου έμπροσθεν του στόματος σου και πες μας πως μυρίζει....Εμεις οι Έλληνες καπου μπορεί να εξωκοιλουμε η να κάνουμε λαθη αλλα μη χαιρεσε και πολυ....έχουμε "πυξίδα" ,θα τον βρούμε το δρομο μας ,εξάλλου η ιστορία μας είναι μεγάλη και θα γινει μεγαλυτερη αν χρειαστεί....τα κακιασμενα σχολια δείχνουν τη ζήλια και το φθόνο σας για καθε τι Ελληνικό ,δε θα μας φτασετε ΠΟΤΕ ! Ελπιζω να εγινα κατανοητος !

 10. avatar Γιάννης78

  σιγα ρε Ελληναρες... τα λεφτά σας.... οι κοποι αυτον που εργαστηκαν σε εργασιες που εσυ Ελληναρα δεν "μπορουσες" να κανεις γιατι ήθελες την φραπεδιά σου και το αραλικη, ειναι.

 11. avatar death

  Η ανάπτυξη έφτασε στα αλμπάνια με τα λεφτά.....και τις ζωές των Ελλήνων......
  ΟΥΣΤ.

  1. avatar Geralt Of Rivia

   Τα λεφτά δεν είναι των Ελλήνων. Τα κέρδισαν οι Αλβανοί με τις δουλειές που έκαναν όταν όλοι εσείς καθόσασταν στις καφετέριες και μαλώνατε για το ποιός κάνει καλύτερους διορισμούς στο δημόσιο, κοκορευόσασταν για το οτι το χρηματιστήριο έχει φτάσει τις 6.000 μονάδες και δεν χρειάζεται να δουλεύετε και για το οτι "πήραμε" τους Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλες τέτοιες μεγάλες στιγμές τις οποίες όμως παρακολουθούσατε εξαποστάσεως.
   Δεν είναι κακό αυτό. Κακό είναι πως εσείς κάθεστε ακόμη στις καφετέριες και για δουλειά...πέρα βρέχει.

   1. avatar death

    Έλα πές την αλήθεια.....αλμπάνια έτσι?
    Το κόμπλεξ βγάζει μάτι,περαστικά σου!

    1. avatar Geralt Of Rivia

     Ρε [...]. Τα δικά μου σχόλια έχουν κόμπλεξ που μιλάνε για την πραγματικότητα;
     Τα δικά σου τι έχουν τοτε; Χαχαχα, Ο μπαμπάς σου ήταν από την Αλβανία ρε συ, όχι εγώ.
     Εγώ απλά ΔΕΝ είμαι νεοέλληνας. Μόνο Έλληνας.

  2. avatar mpla mpla

   χωρις να θελω να υποστηριξω του Αλβανους, εχεις ιδεα ποσοι Αλβανοι χασανε την ζωη τους λογω μη τηρησης μετρων ασφαλειας, για να γινουν οι εγκαταστασεις των Ολυμπιακων αγωνων μεσα σε προβλεπομενο χρονο?

 12. avatar Extremoulis

  Ο τουρισμός στην νότια Αλβανια είναι μία φούσκα! Αυτή τη στιγμή κανενας παραλιακός οικισμός δεν διαθέτει βιολογικο καθαρισμό! Τα νερά είναι αμφίβολης ποιότητας έως κ ανεπαρκή για το τουρισμό το καλοκαίρι. Ακόμη δεν έχουν απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση.

  1. avatar Geralt Of Rivia

   Χαχαχα....Ενώ στην Ελλάδα έχουμε βιολογικούς καθαρισμούς σε όλες τις παραλίες. Όπου έχει και καντίνα έχει και βιολογικό καθαρισμό....

 13. avatar Βοραξ

  Χάλια μαύρα. Ρε δεν πάω καλύτερα στο Πριπριατ, δίπλα στο Τσερνόμπιλ...

 14. avatar petmath

  να που πάνε τα λεφτά των Ελλήνων !!!!!

 15. avatar ψηλος οκ

  Ρε σαν την ελλαδα πουθενα

 16. avatar FCC

  Κάπου πρεπει να ξεπλύνουν τα χρήματα της λουκομοσκονης. Τι δεν καταλαβαινετε.? καρακιτσερα η Ριβιέρα

 17. avatar A.G

  Αλβανικη Ριβιέρα, το άκουσα και αυτό. Εκεί στην Ριβιέρα σκάνε και οι υπονομοι απευθείας στην θάλασσα. Είναι για βαλκανιους τουρίστες, αντε γειά....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει