Μύθοι και αλήθειες για την ελληνική Ομάδα Ε

Τι υποστηρίζει ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της στο newsbeast.gr


WEEKEND
0:06
01/11/2015
Μύθοι και αλήθειες για την ελληνική Ομάδα Ε
60
loading

Για την Ομάδα Ε ίσως έχετε ακούσει. Ίσως πάλι να ακούτε για εκείνην, για πρώτη φορά. Στην πραγματικότητα ακόμα και αν το όνομά της σας φαίνεται πρωτάκουστο, είναι πολλοί εκείνοι, οι οποίοι έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί μαζί της.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης

Αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτήν και τα μέλη της. Έχουν χαρακτηριστεί αντισιωνιστές, αντίχριστοι, δωδεκαθειστές, εθνικιστές. Ως άτομα με υπερφυσικές δυνάμεις, τα οποία έχουν διεθνή επιρροή και μάχονται τους ορατούς και αόρατους εχθρούς της Ελλάδας. Θεωρίες που μιλούν για πολέμιους του Σιωνισμού και των ξένων κέντρων εξουσίας. Κάποιοι άλλοι έχουν μιλήσει για μυστικιστική κάστα, η οποία αποσκοπεί στη μετάδοση της αρχαίας ελληνικής παράδοσης από γενιά σε γενιά.

Ίσως το μόνο που έχει βάση, σύμφωνα τουλάχιστον με ένα από τα ιδρυτικά της μέλη, τον 77χρονο Αριστοτέλη Κακογεωργίου είναι το τελευταίο. Όσοι απαρτίζουν την Ομάδα Ε τιμούν και προσπαθούν να διαδώσουν την αρχαία ελληνική παράδοση. Ο ίδιος λέει ότι είναι ευπρόσδεκτοί σε αυτήν όλοι όσοι νιώθουν Έλληνες, ανεξαρτήτως θρησκείας ή φυλής. Διαφωνούν με τη Χρυσή Αυγή και τα πιστεύω της και δεν προσεύχονται σε κανέναν Θεό, όπως λέει ο κύριος Κακογεωργίου. «Οι Θεοί άλλωστε είναι δημιούργημα των ανθρώπων», υποστηρίζει ο ίδιος.

Πρόσφατα το όνομά τους ακούστηκε -εκ παραδρομής όπως υποστήριξαν και οι ίδιο- όταν σχετίστηκε με τη δράση μίας ομάδας ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν στην Καλαμάτα και κατηγορούνται για βομβιστικές επιθέσεις, καθώς και για το ότι σχεδίαζαν αρκετές ακόμα τρομοκρατικές ενέργειες στη συνέχεια. Περισσότερες διευκρινίσεις για το σκοπό και τη δράση της Ομάδας Ε, στη συνέντευξη του προέδρου της, Αριστοτέλη Κακογεωργίου, στο newsbeast.gr, που ακολουθεί:

omadae2

- Αρχαιολάτρες, ακόλουθοι του δωδεκάθεου τι από όλα αυτά είστε τελικά κύριε Κακογεωργίου;

Δεν είμαστε τίποτα από όλα αυτά. Αντιθέτως είναι ευπρόσδεκτοι όλοι. Είτε κάποιος είναι μωαμεθανός, είτε Έλληνας, είτε βουδιστής, είτε ο οποιοσδήποτε άλλος, έχει δικαίωμα να γίνει μέλος της Ομάδας Ε. Οι περισσότεροι μετέχοντες στην ομάδα είναι Έλληνες, υπάρχουν όμως και ορισμένοι ξένοι, οι οποίοι ανήκουν στα ιδρυτικά στελέχη.

- Ποιο είναι το προφίλ της Ομάδας Ε;

Ιδρύθηκε το 1962. Πρόκειται για μία ελληνοπρεπή οργάνωση. Ασχολούμαστε περισσότερο με τα ιστορικά δεδομένα των Ελλήνων, τα οποία προσπαθούμε να περάσουμε και στο εξωτερικό, και τιμάμε οτιδήποτε έχει σχέση με την πατρώα ρίζα. Ό,τι τιμούσαν οι πρόγονοί μας το τιμάμε κι εμείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι αντιγράψαμε την αρχαιοελληνική θρησκεία -δεν μπορούμε άλλωστε να το κάνουμε-, εφόσον όμως ο Αλέξανδρος τιμούσε τον Ηρακλή σαν Θεό του, τον τιμάμε κι εμείς δεδομένου ότι είναι πρόγονος των Μακεδόνων.

Όταν την ιδρύσαμε δεν το κάναμε με σκοπό να έχει θρησκευτικό χαρακτήρα, αλλά για να βοηθήσουμε τους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένοι. Δεν υπήρχαν ούτε προξενεία, ούτε κλιμάκια, ούτε τίποτε.

- Το όνομά σας έχει κάποια σχέση με την αρχαιοελληνική ομάδα Ε, στην οποία μετείχαν αγγειογράφοι μελανόμορφων αγγείων; Ή μήπως συγγενεύει με το «Ε», το οποίο ήταν σκαλισμένο στο ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς;

Η ονομασία Ομάδα Ε σημαίνει «Ομάδα Ελλήνων». Στις αρμοδιότητές μας ήταν και είναι να δημιουργήσουμε ελληνικά σχολεία και εκκλησίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουμε βοηθήσει πολύ την Εκκλησία κατά το παρελθόν.

Πλέον όμως δεν έχουμε τόσο καλή σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν. Εμείς δεν έχουν τίποτα εναντίον τους, εκείνοι έχουν αλλάξει στάση απέναντί μας λόγω της παραφιλολογίας που έχει αναπτυχθεί γύρω από την ύπαρξη και τους σκοπούς της Ομάδας Ε.

Σε ό,τι αφορά στο δελφικό «E» δεν έχει καμία σχέση ούτε με αυτούς που συνελήφθησαν ως μέλη της ομάδας «E», ούτε όμως και με κάποιον άλλο. Το «E» δεν ήταν παρά ο χαιρετισμός του Θεού με τους πιστούς που πήγαιναν εκεί κατά την αρχαιότητα.

- Πιστεύετε στο ορθόδοξο δόγμα;

Έχουμε ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα. Μελετήσαμε την Αγία Γραφή καθώς και άλλες πηγές. Έτσι, άρχισαν να αναπτύσσονται αυτά τα ερωτήματα, για τα οποία δεν μπορούμε να πάρουμε ποτέ απάντηση από κανένα Μητροπολίτη και σίγουρα από κανένα παπά.

- Για να το θέσω απλά, σε ποιον Θεό πιστεύετε;

Σε κανέναν. Τους Θεούς τους δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι. Για παράδειγμα τον Ηρακλή τον αναγόρευσαν οι Έλληνες, το Βούδα οι βουδιστές, τον Γιεχωβά τον δημιούργησαν οι Εβραίοι. Τον Χριστό τον δημιούργησαν και Εβραίοι και Έλληνες και Ρωμαίοι. Τον Αλέξανδρο τον αναγνώρισαν οι Αιγύπτιοι.

Εφόσον λοιπόν τους Θεούς τους δημιουργούμε οι ίδιοι, θα πρέπει να φτιάξουμε έναν υπαρκτό Θεό, ο οποίος έχει αφήσει έργο στο πέρασμά του και μπορούμε να μιμηθούμε πολλά από τη ζωή του. Θα πρόκειται για ένα πρόσωπο, για το οποίο διαθέτουμε πολλά ιστορικά στοιχεία και θα έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε κι εμείς στη θέωση, να γίνουμε τέλειοι.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε πλέον στα φαντάσματα ή στα δημιουργήματα κάποιων, οι οποίοι ήθελαν να εξυπηρετήσουν απλά και μόνο πολιτικούς ή άλλους σκοπούς του κατεστημένου.

- Επομένως δεν πιστεύετε στους αρχαίους Θεούς;

Τιμάμε οτιδήποτε τιμούσαν, αλλά δεν πιστεύουμε σε αυτούς. Εξάλλου ούτε οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν. Απλά σέβονταν και τιμούσαν.

Το Δωδεκάθεο ήταν ένα σύμβολο αξιών, οι οποίες προσωποποιήθηκαν, θεοποιήθηκαν και ανέβηκαν στο υψηλότερο σημείο για να μπορέσει ο κόσμος να τις ατενίζει για να γαλουχείται ενάρετα.

Δεν κατηγορούμε τους σύγχρονους Θεούς, οπωσδήποτε όμως θα προτιμούσα να τιμώ έναν αρχαίο Θεό παρά έναν νέο, τον οποίο δημιούργησαν κάποιοι άλλοι ξένοι και τον «στόλισαν» με ό,τι εκείνοι ήθελαν.

- Πάνω απ’ όλα βρίσκεται η πατρίδα; Και από Θεούς και από ανθρώπους;

Ασφαλώς. Τους Θεούς τους χρησιμοποιούμε για να μπορούμε να αγαπάμε την πατρίδα και να πράττουμε ό,τι απαιτεί εκείνη.

- Σας εκφράζει ο όρος εθνικιστές;

Η λέξη «εθνικιστής» είναι αρκετά παρεξηγημένη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είμαστε εθνικόφρονες, όμως δεν είμαστε ρατσιστές. Τον Τούρκο δεν τον βλέπουμε σαν εχθρό. Ούτε τον Σκοπιανό. Είναι συνάνθρωποι και ξέρουμε ότι ο Τούρκος και ο Σκοπιανός δεν φταίνε για τίποτα από όσα γίνονται. Όμως, ξέρουμε και λέμε στους Σκοπιανούς ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, γιατί είναι απόγονοι του Ηρακλή. Δεν μπορεί να είναι κάποιος Μακεδόνας, χωρίς να είναι Έλληνας.

- Επομένως δεν θέλετε να διώξετε τους πρόσφυγες ή τους μετανάστες από τη χώρα…

Θα ήταν πολύ βάρβαρο να τους διώξουμε όλους μαζικά. Οπωσδήποτε είναι ένα βάρος για τη χώρα. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί ένας τρόπος να απαλλαγούμε χωρίς να τους σκοτώσουμε. Εάν μπορούμε να τους στείλουμε στην Ευρώπη, ώστε να σωθούμε και εμείς αλλά και εκείνοι. Μέχρις ότου μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό όμως, θα κόψουμε από τον εαυτό μας ένα κομμάτι για να τους ταΐζουμε μέχρι να φτάσει η στιγμή να τους αποκαταστήσουμε.

- Υπάρχει ναός προσευχής της ομάδας Ε στη Βόρεια Ελλάδα;

Έχουμε δύο ναούς. Δεν θα έλεγα όμως ότι είναι ναοί προσευχής. Αποτελούν το κέντρο που εκπέμπει ελληνικές πνοές και διακηρύττει τις ελληνικές αξίες.

Ο ένας ονομάζεται «Ελλήνων Ναός» και είναι ανοιχτός στους πάντες. Δεν ζητάμε ποτέ ταυτότητα για την είσοδο κάποιου σε αυτόν.

naos2

Ο δεύτερος είναι πιο επιβλητικός και βρίσκεται στο σημείο που συναντάται ο νομός Κιλκίς με το νομό Πέλλας και το νομό Θεσσαλονίκης, στον Γαλλικό ποταμό, εκεί όπου μονομάχησε ο Ηρακλής με τον Κύκνο κατά την αρχαιότητα. Ο ναός δημιουργήθηκε προς τιμήν του Αλεξάνδρου και της Γης.

naos4 naos3

- Επομένως εκεί λαμβάνουν χώρα κάποιες τιμητικές τελετές;

Ακριβώς. Τον Ιούνιο για παράδειγμα τιμήσαμε τον θάνατο του Αλεξάνδρου με ομιλίες και τη διοργάνωση ενός μαραθωνίου για τον ίδιο λόγο.

- Όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές τις τελετές θα πρέπει να είναι ντυμένοι με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο;

Όχι. Απλώς η Ομάδα Ε διαθέτει ένα τμήμα μελών, οι οποίοι συχνά φορούν αρχαιοελληνική πανοπλία.

- Ποιοι είναι μέλη σας; Βρίσκονται ανάμεσά τους και αναγνωρίσιμα πρόσωπα;

Ο κάθε ένας που γίνεται μέλος στην Ομάδα έχει μία ταυτότητα και μπορεί να τη δείξει όπου θέλει, ωστόσο εγώ δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα στοιχεία κάποιων από τα μέλη μας.

- Σας ρωτάω γιατί έχουν κατά καιρούς ακουστεί ονόματα υποστηρικτών όπως αυτά του Αριστοτέλη Ωνάση και του Αντώνη Τρίτση.

Δεν μπορώ να σας πω κάτι περισσότερο. Πάντως ανάμεσα στους υποστηρικτές μας ήταν πάντοτε διπλωμάτες, στρατιωτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και άλλοι επιφανείς, οι οποίοι είχαν τον διακαή πόθο να δημιουργήσουν μία Ελλάδα ενάρετη. Δύο από αυτούς υπήρξαν ο στρατηγός Γκράτσος και ένας οικονομολόγος ονόματι Σπέντζας. Τα ιδρυτικά μέλη -εκτός από εμένα- είναι ένας Σέρβος και ένας Γερμανός επιχειρηματίας, οι οποίοι βρίσκονται εν ζωή, καθώς και ένας καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

- Πώς μπορούν να συμμετέχουν σε μία ομάδα με ελληνοκεντρικό προσανατολισμό προσωπικότητες της αλλοδαπής;

Για εμάς Έλληνες δεν είναι αυτοί οι οποίοι βρέθηκαν τυχαία σε αυτόν τον τόπο τον οποίο ονομάζουμε Ελλάδα. Η λέξη Έλληνας είναι σύνθετη. Οποιοσδήποτε άνθρωπος, ενάρετος, καλλιεργημένος, με αξίες, είναι Έλληνας. Γι’ αυτό και Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν το γνωστό «Πας μη Έλλην, βάρβαρος». Eννοούσαν ότι οποιοσδήποτε μη καλλιεργημένος, είναι βάρβαρος.

naos1

- Η «ομάδα Έψιλον» είναι μία απόκρυφη ελληνική οργάνωση, η οποία μεταφέρει τη γνώση των αρχαίων προγονών από γενιά σε γενιά; Σας έχουν κατά καιρούς χαρακτηρίσει από μασόνους έως αντισιωνιστές. Τι ισχύει τελικά;

Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό που περιγράφετε. Οπωσδήποτε μεταφέρουμε την γνώση των αρχαίων Ελλήνων καθώς και οτιδήποτε σχετίζεται με την αρχαία Ελλάδα. Δεν έχουμε όμως καμία έχθρα με τους Σιωνιστές. Εκείνοι κάνουν τη δουλειά τους, κι εμείς τη δική μας. Πολλά έχουν λεχθεί, κανείς όμως δεν ασχολήθηκε με την πραγματική Ομάδα Ε.

Όλα αυτά που ακούγονται είναι παραφιλολογίες. Καθώς και τα όσα πρόσφατα ελέχθησαν, ότι δήθεν διαθέτουμε βάσεις στη Σελήνη και στην Ανδρομέδα. Και σ’ αυτό το σημείο θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα. Πώς είναι δυνατόν να μας σχετίζουν με τα πρόσωπα που συνέλαβαν στην Καλαμάτα και να βγαίνει ο τοπικός διοικητής της αστυνομίας, αναγγέλλοντας ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της Ομάδας Ε; Έχει διαφορά να λέει κάποιος «είπανε ότι είναι μέλη της Ομάδας Ε αλλά δεν το έχουμε εξακριβώσει» με το να λέει ότι «είναι μέλη της Ομάδας Ε», εκφράζοντας τη βεβαιότητά του.

Πώς θα καταφέρουμε να αποτινάξουμε τη ρετσινιά που μας κόλλησαν κάποιοι ότι είμαστε εγκληματική οργάνωση; Σας τονίζω ότι δεν έχουμε καμία σχέση με αυτές τις πράξεις και είμαστε υπέρ της επίλυσης κάθε διαφοράς μέσα από το διάλογο.

naos5

- Βλέπετε κάποιο οργανωμένο σχέδιο από ξένα κέντρα εξουσίας, τα οποία θέλουν να βλάψουν την Ελλάδα; Ασπάζεστε θεωρίες συνομωσίας αυτής της μορφής;

Εννοείται ότι βλέπω κάτι τέτοιο. Όμως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι εχθροί μας εάν δεν έχουν συνεργάτες στην Ελλάδα. Οι πραγματικοί εχθροί μας βρίσκονται εδώ και είναι οι πολιτικοί και πνευματικοί μας ηγέτες, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις. Οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι και όλοι οι άλλοι απλά κάνουν τη δουλεία τους, χρησιμοποιώντας εμάς.

- Πώς κρίνετε το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας;

Δυστυχώς δεν μας λείπουν τα λεφτά στην Ελλάδα. Αυτό που μας λείπει είναι τα κεφάλια. Έχουμε ανθρώπους, οι οποίοι καρφώθηκαν στην καρέκλα και τρέμουν μήπως βρεθεί ένας ικανός άνθρωπος και ταρακουνήσει την καρέκλα τους.

- Υπάρχουν παρακλάδια της Ομάδας Ε στο εξωτερικό;

Βεβαίως υπάρχουν. Στη Γερμανία, στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες. Είναι δικές μας αντιπροσωπίες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την παραφιλολογία που έχει κατά καιρούς αναπτυχθεί. Εμείς γελάμε όταν τα ακούμε αυτά αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μπει τέλος. Τις προάλλες ήρθε κάποιος και μου είπε: «Αριστοτέλη ήρθα είμαι από τη συμπαντική Ομάδα Ε και ήρθα να σε κάνω αθάνατο». Όταν το άκουσα αυτό μαζεύτηκα. «Ωχ», είπα από μέσα μου. Στην πορεία ανακάλυψα ότι ήταν ένας φτωχός άνθρωπος, ο οποίος είχε μοναδική περιουσία δύο ζωντανά και προσπαθούσε να ζήσει. Έχω πάντως ακούσει πολλά για την Ομάδα Ε, και η πραγματικότητα είναι ότι ο καθένας λέει ό,τι σκεφτεί χωρίς κανένα κριτήριο.

naos6

- Ποιος είναι ο Αριστοτέλης Κακογεωργίου;

Αυτός που μιλάς. (γελάει). Σπούδασα στο εξωτερικό κοινωνιολογία, και οικονομικά. Δούλεψα για τέσσερα χρόνια σε γερμανικό υπουργείο και κακώς έφυγα. Στη συνέχεια εργάστηκα ελληνικό υπουργείο για έξι μήνες και καλώς έφυγα! Αργότερα θήτευσα στη διεύθυνση της Κτηματικής Τράπεζας στο εξωτερικό.  Ήρθε όμως το ΠΑΣΟΚ, με τάραξε στις μεταθέσεις και τα παράτησα.

Πλέον έχω ένα κτήμα με ζώα και δέντρα για να μπορώ να συντηρούμαι.  Διέθεσα πολλά κεφάλαια για να μπορώ να στηρίζω όλα αυτά τα χρόνια τις δραστηριότητές μας. Δεν δεχτήκαμε ποτέ χρήματα ούτε από το κράτος, ούτε από εράνους. Ακόμα και οι πίνακες που κοσμούν τους δύο ναούς μας είναι δικά μου έργα. Μεταξύ άλλων αγαπάω τα ζώα, αγαπώ τη φύση. Βασικά πράγματα.

omadae1

- Η διατροφή σας ακολουθεί τα πρότυπα των αρχαίων Ελλήνων;

Όχι. Τρώω τα πάντα, αλλά αποφεύγω το κρέας. Ασκούμαι πολύ συχνά, ενώ έχω τρέξει σε 508 μαραθωνίους και υπερμαραθωνίους. Διατηρώ το βάρος και τη σιλουέτα μου όπως ήταν όταν ήμουν 20 ετών.

- Επομένως δεν τρέφεστε με νέκταρ και αμβροσία.

Αυτά είναι παραμύθια.

- Ποια είναι η σχέση σας με τους συγγραφείς Φουράκη-Κεραμιδά, οι οποίοι πολλάκις έχουν εκφραστεί και κάνει αναφορές στην Ομάδα σας, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που τους σχετίζουν με εσάς;

Πρόκειται για παραμυθάδες, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να βεβηλώνουν την αποστολή της ομάδας Ε.

naos7

- Είστε κόμμα, παραθρησκευτική οργάνωση, πολιτιστικός σύλλογος; Τι απαντάτε σε όσους λένε ότι έχετε μεταφυσικές ανησυχίες και υπερφυσικές δυνάμεις;

Στην πραγματικότητα είμαστε κάτι σαν πολιτιστικός σύλλογος. Τα υπόλοιπα τα γράφει και τα λέει κάποιος… Πάλμος. Είναι δυνατόν όμως άνθρωποι με κριτική ικανότητα να πιστεύουν αυτές τις θεωρίες;

Εγώ ο ίδιος είπα στον Πάλμο να σταματήσει να ασχολείται μαζί μας. Αυτός ο άνθρωπος δεν έκανε τίποτα στη ζωή του και το μόνο πράγμα στο οποίο αρέσκεται, είναι να ασχολείται μαζί μας. Δεν έχει να φάει και περιμένει να κερδίσει κανένα φράγκο, αναπτύσσοντας θεωρίες για την Ομάδα Ε.

omadae3

- Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής;

Διαφωνώ. Κάποια στιγμή με κάλεσαν και μου ζήτησαν τη συμπαράστασή μου. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αίμα!», μου είχαν πει τότε. Τρόμαξα…

«To γονίδιο», συνέχισαν εκείνοι.

«Καλά», λέω εγώ… «Είναι δυνατόν να έχω μία σύριγγα στο χέρι, να παίρνω αίμα για να ελέγχω εάν κάποιος διαθέτει το ελληνικό γονίδιο;», σκέφτηκα.

Τι να το κάνω το ελληνικό γονίδιο εάν κάποιος έχει ξενική συνείδηση; Αντιθέτως εάν κάποιος διαθέτει ελληνική συνείδηση δεν με ενδιαφέρει το γονίδιο. Ελληνική συνείδηση μπορεί να έχει και ένας αλλοδαπός.

omadae4

- Μπορείτε να δείτε έναν αλλοδαπό να σηκώνει την ελληνική σημαία στην παρέλαση;

Βεβαίως. Όταν ήταν ο Τσενάι στη Μηχανιώνα έπρεπε να σηκώσει τη σημαία γιατί ήταν καλός μαθητής, Κάποιοι όμως εναντιώθηκαν με τα γνωστά επακόλουθα.

Επειδή είχα υπερασπιστεί τον Τσενάι τότε, ορισμένοι υπέβαλαν αγωγή εναντίον μου. Μάλιστα, παρευρίσκονταν έξι αρχιμανδρίτες στο δικαστήριο για να με… δικάσουν. Εάν όμως με άκουγαν τότε, θα πήγαιναν όλα καλά. Τον Τσενάι τον πήραν οι Αμερικανοί και χάσαμε ένα μυαλό. Παράλληλα θίχτηκε το κύρος της Ελλάδας καθώς χαρακτηριστήκαμε ως ρατσιστές.

Ήταν τιμή και για ‘μας και γι’ αυτόν. Τιμή για εκείνον που του δίνουμε την ευκαιρία να σηκώσει τη σημαία και για ‘μας που του κάνουμε την τιμή κι εκείνος δέχεται να το κάνει. Θα μας ευνοούσε αυτή η υπόθεση στο εξωτερικό εάν είχαμε φανεί λίγο πιο έξυπνοι. Δεν θα χάναμε. Αυτά όμως θα πρέπει κάποιος να μας τα διδάσκει. Και δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς…

Ιστοσελίδα: http://omada-hepsilon.org

Δείτε όλα τα θέματα του Weekend

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

60
σχόλια
 1. avatar ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

  Έτσι ακριβώς όπως φαίνεται στην συνέντευξη του κ. Κακογεωργίου φανταζόμουν την ΟΜΑΔΑ Ε και όχι αυτές τις [...]θεωρείες που διακινούνται στο διαδίκτυο.
  Πως μπορεί κανείς να γίνει μέλος;

 2. avatar Αριστοτέλης Κακογεωργίου

  Το Δ.Σ της ομάδας «Ε» Έψιλον, σε ευχαριστεί και σε συγχαίρει για τη ρεαλιστική και προσγειωμένη εργασία που ανέβασες στο διαδίκτυο. Ήταν χαρά μου να συζητήσω μαζί σου και να μπορέσουμε να δείξουμε ποια είναι η πραγματική Ομάδα «Ε» Έψιλον, μετά τα τελευταία γεγονότα. Μόνο έτσι με ανθρώπους και κυρίως δημοσιογράφους που διαθέτουν σύνεση, ευσυνειδησία και επίγνωση της υψηλής αποστολής τους θα μπορέσουν οι κοινωνίες να βελτιωθούν και να γίνουν ανθρώπινες με αρετή και κατανόηση για συνύπαρξη με τη φύση, από την οποία συνύπαρξη εξαρτάται η προστασία και σωτηρία του πλανήτη μας και ως εκ τούτου η ζωή των πάντων.

 3. avatar ΧΕΛ

  ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΑΥΤΗ Η ΕΡΜΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΔΟΓΜΑΤΑ: ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΡΑΠΕΖΗΤΕΣ.ΚΟΜΜΑΤΑ: ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΤΩΝ ΤΣΟΠΑΝΑΡΑΙΟΙ ΤΩΝ [...] ΠΡΟΒΑΤΩΝ. ΟΛΕ Η ΜΑ@@@@@ ΣΑΣ!

 4. avatar φιλη

  Εθνικιστικος αχταρμας και παραληρημα.Λιγο απο ολα και τιποτα.Σκοπιμως για να μην οριοθετειται επακριβως η ταυτοτητα και φυσιογνωμια της οργανωσης.

 5. avatar ΜΑΓΔΑ ΚΑ

  ΕΕΕΛΑ ΤΑ ΜΑΣΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΕΙ ΒΡΩΜΟ ΜΑΣΟΝΙΑ, ΑΛΛΟ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΨΑΤΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΥΦΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ...
  ΑΛΛΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ...Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. avatar ΤΙΛΕΣΤΩΡΑ

  καταστρέψουν τους ψευτικους θεούς γιατί όχι μόνο τους λάτρευαν αλλά κ θυσίαζαν τα παιδιά τους σε αυτούς.

 7. avatar ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

  Μια απορια σε αυτους τους...φωστηρες: Ο Θεοδωρος Κολοκοτρωνης γραφει στα Απομνημονευματα του πως προσευχοταν συνεχως στην Παναγια, εκανε Ταμα σε Ορθοδοξο Μοναστηρι στα Κυθηρα και δηλωνε πως πρωτα πολεμησαν υπερ Πιστεως κι επειτα υπερ Πατριδος, ο Θεος υπεγραψε την ελευθερια της Ελλαδος και δεν παιρνει την υπογραφη του πισω, οτι θελουν (οι Αγωνιστες) να φτιαξουν μια Πατριδα που δεν θα εχει ηγετη ανθρωπους αλλα τον Χριστο και αλλα παρομοια. Εμεις ποιον να εμπιστευτουμε, αυτον που μας ελευθερωσε απο τους Τουρκους και πολεμησε ολη του τη ζωη ή τους υποκινουμενους της «ομαδας ε»;

  1. avatar ΝΙΚΟΣ ΠΑΖΑΙΤΗΣ

   Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗΣ, Εβραιοχριστιανέ, πολέμησε για του Χριστού την πίστη και όχι για την Ορθοδοξία που πιστεύει στον Θεό του Ισραήλ και έχει τον Χριστό απλά για να συγκινεί τον κόσμο. Η Ορθοδοξία τότε ήταν εξόριστη διότι είχε αφορίσει και προδώσει την επανάσταση και κάθε επανάσταση των Ελλήνων στα χρόνια της Τουρκοκρατίας....

  2. avatar Nick

   Σε εξαπάτησαν φιλαράκι. Δεν υπάρχει θεός,ξεκόλλα έχουμε 2015. Αγάπα τον συνάνθρωπο και την πατρίδα σου,κάτι ήξερε ο χριστός και τα έλεγε,και άσε τα υπερφυσικά

 8. avatar ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

  1 «ΈΤΙ, ΤΟΙΣ ΦΡΟΝΟΥΣΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΥΣΙ ΚΤΙΣΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΑΝ ΦΥΣΙΚΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΝ ΤΗΣ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΥ ΘΕΟΤΗΤΟΣ, ΩΣ ΚΤΙΣΤΗΝ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΟΝΣΙΑΝ ΑΝΑΓΚΑΞΟΜΕΝΟΙΣ ΔΟΞΑΖΕΙΝ. ΚΤΙΣΤΗ ΓΑΡ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΤΙΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΝ ΑΚΤΙΣΤΟΝ ΔΕ, ΑΚΤΙΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΟΥΣΙΑΝ. ΚΑΝΤΕΥΘΕΝ ΗΔΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΣΙ ΕΙΣ ΘΕΙΑΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΠΙΠΤΕΙΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΛΑΤΡΕΙΑΝ, ΤΗ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΜΩΜΩ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣΤΡΙΒΟΜΕΝΟΙΣ, ΜΗ ΟΜΟΛΟΓΟΫΣΙ ΔΕ ΚΑΤΑ ΤΑΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΥΣΕΒΕΣ ΦΡΟΝΗΜΑ, ΑΚΤΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΑΝ ΦΥΣΙΚΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΝ ΤΗΣ ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΥ ΘΕΟΤΗΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ».2 «ΤΟΙΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΕΞΙΟΥΣΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑ ΠΑΙΔΕΥΣΙΝ ΜΟΝΟΝ ΤΑΥΤΑ ΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΙΣ ΔΟΞΑΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΑΙΣ ΜΑΤΑΙΑΙΣ ΕΠΟΜΕΝΟΙΣ, ΚΑΙ ΩΣ ΑΛΗΘΕΣΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΣΙ ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ ΑΥΤΑΙΣ ΩΣ ΤΟ ΒΕΒΑΙΟΝ ΕΧΟΥΣΑΙΣ ΕΓΚΕΙΜΕΝΟΙΣ, ΩΣΤΕ ΕΤΕΡΟΥΣ ΠΟΤΕ ΜΕΝ ΛΑΘΡΑ, ΠΟΤΕ ΔΕ ΦΑΝΕΡΩΣ ΕΝΑΓΕΙΝ ΑΥΤΑΪΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙΝ ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΩΣ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ».
  3 «ΤΟΙΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΥΘΙΚΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ, ΑΦ' ΕΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘ' ΗΜΑΣ ΚΛΙΣΙΝ ΜΕΤΑΠΛΑΤΤΟΥΣΙ, ΚΑΙ ΤΑΣ ΠΛΑΤΩΝΙΚΑΣ ΙΔΕΑΣ ΩΣ ΑΛΗΘΕΙΣ ΔΕΧΟΜΕΝΟΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΥΘΥΠΟΣΤΑΤΟ ΤΗΝ ΥΛΗΝ ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΜΟΡΦΟΥΣΘΑΙ ΛΕΓΟΥΣΙ, ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΑΒΑΛΛΟΥΣΙ ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ, ΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΗ ΟΝΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΑΓΟΝΤΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΙΗΤΟΥ ΠΑΣΙΝ ΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΙΚΩΣ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ».ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ?

  1. avatar Nick

   τα αρχαία ελληνικά δεν είναι το φόρτε μου,άλλα απ'ότι κατάφερα να πιάσω η εκκλησία αναθεματίζει τους έλληνες και τον πολιτισμό τους. μμμαιστα... εσύ τώρα ως υπέρμαχος ή πολέμιος το παράθεσες; ειλικρινής η ερώτηση,δε κατάλαβα τη θέση σου

   1. avatar ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

    ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ...ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗΣ & ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥΣ.

    1. avatar Nick

     χαχαχ οκ! στον ίδιο δρόμο βαδίζουμε 🙂

  2. avatar ΟΧΙ

   ΟΧΙ. Αρκετά...

  3. avatar ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

   ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ

 9. avatar sad but true

  Πίσω από τoν υπερβολικό θαυμασμό για τον θεό και την πατρίδα, κρύβεται η αγνότητα του ατόμου που ξέρει ότι το ίδιο δεν θα είχε ποτέ καμιά πιθανότητα να γίνει αντικείμενο θαυμασμού - Νίτσε

 10. avatar μοδ/αρχης

  Πολύ θετική η φυσιογνωμία του ΥΠΕΞ της Ελλάδας κ. Κοτζιά ιδιαίτερα για το κυπριακό πρόβλημα, αφού από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το σημαντικό του πόστο παραμέρισε -σε αντίθεση με προηγούμενους- τις κλισέ διπλωματικές δηλώσεις για το πρόβλημά μας περί συνομιλιών κ.λπ. και δεν μάσησε τα λόγια του για τις υποχρεώσεις και τις παρανομίες της Τουρκίας στην Κύπρο. Ενήργησε σαν σωστός υπουργός των Εξωτερικών μιας χώρας από την οποία δικαιολογημένα αναμένουμε συμπαράσταση και ενίσχυση στον αγώνα μας για λόγους αυτονόητους. Η ελληνικότητα των Ελληνοκυπρίων είναι μέρος της ταυτότητάς τους, έστω και αν για μερικούς είναι βάρος ή θεωρούν ότι τους καθιστά «εθνικιστές» και άλλα παρόμοια. Ο κάθε άνθρωπος έχει μια ταυτότητα που απαρτίζεται από το φύλο, την οικογενειακή και εθνική του καταγωγή, το επώνυμο και άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που επιτρέπουν την αναγνώρισή του. Εάν η ελληνική καταγωγή ενοχλεί οποιονδήποτε μπορεί να την απαλλαγεί όπως μπορεί να συμβεί και με το όνομά του ή ακόμα και το φύλο του. Το γεγονός παραμένει ότι η πλειοψηφία του κυπριακού λαού φέρει όλα τα γνωρίσματα της ελληνικής καταγωγής του για την οποία αγωνίστηκε και είναι υπερήφανος. Η μητρόπολη του Ελληνισμού, δηλαδή η Ελλάδα, αποτελούσε ανέκαθεν το στήριγμα των Ελληνοκυπρίων στο πρόβλημά τους με τους κατακτητές. Λάθη έγιναν και από την πλευρά της Ελλάδας και από εμάς από την εποχή της Αγγλοκρατίας μέχρι σήμερα. Το ίδιο το κυπριακό ζυριχικό κράτος στηρίζεται σε λάθη της ελληνικής κυβέρνησης του Κ.Καραμανλη

 11. avatar Nick

  Διάβασα το άρθρο,και μου φάνηκαν αρκετά σοβαρές οι απαντήσεις του... Και αν είναι όντως έτσι τα πράματα,νομίζω πως με ψιλοέπεισε

 12. avatar ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

  Αγαπητοί φίλοι, ο Χριστιανισμός δεν επιβλήθηκε με τη βία, αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμά, αντίθετα, ο κλήρος και ο μοναχισμός διέσωσαν τα αρχαία ιερά κείμενα, και βέβαια τους αρχαίους ναούς, μέρος των οποίων κοσμούν τους σημερινούς Ναούς, τώρα αν υπήρχαν φανατικοί είτε από την μια είτε από την άλλη, αυτό είναι άλλο θέμα, αυτοί θα υπάρχουν παντού και πάντα...άλλωστε όταν κάποιος καταδυναστεύεται, κάποια στιγμή θα αντιδράσει βίαια. Όσον αφορά για τα ιερά άμφια των κληρικών, αυτά υπάρχουν με σημασία, το κάθε ένα συμβολίζει κάτι...μπείτε στο ίντερνετ να μάθετε, αν πιστεύαμε σε κάτι ψεύτικο και Αίολο, ήδη θα είχε παύσει να υπάρχει, όπως ακριβώς έπαυσε και ο Δωδεκαθεϊσμός, από τους ίδιους τους αρχαίους Έλληνες. Τώρα αν κάποιος δεν πιστεύει στον Χριστό, είναι δικαίωμά του, όμως θα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, άλλο ο Δωδεκαθεϊσμός, άλλο ο Βουδισμός, ο Ιουδαϊσμός, ο Μουσουλμανισμός, όλα τα παραπάνω, είναι δημιουργημένες θρησκείες από τον άνθρωπο, αυτό ακριβώς σημαίνει θρησκεύω, δημιουργώ δηλαδή κάτι για να πιστέψω, ο Χριστιανισμός όμως δεν είναι θρησκεία, ξυπνήστε είναι αποκεκαλυμμένη Αλήθεια...οι Απόστολοι υπέστησαν μαρτύρια, διωγμούς και ανελέητο κυνηγητό, όμως ποτέ δεν αρνήθηκαν την πίστη τους, διότι ήξεραν ακριβώς την αλήθεια. Σας καλώ να ψάξετε προτού αποφανθείτε για το οτιδήποτε...άλλωστε πρέπει να ακολουθούμε το ρητό, Ερευνάτε τας Γραφάς, για περισσότερα πάνω στο θέμα σας συνιστώ την ιστοσελίδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, http://www.oode.gr

  1. avatar ΤΙΛΕΣΤΩΡΑ

   Θα συμφωνήσω οτι ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία αλλά τρόπος ζωής μόνο όταν κανείς πράττει τους λόγους του Κυρίου Ιησού Χριστού που είναι μέσα στην Αγία Γραφή είναι πραγματικά Χριστιανός κ όχι όποιος απλά βαπτίστηκε στην κολυμβηθρα απο κάποιον νονό ενώ ήταν μωρό γιατί το θέλησαν οι γονείς του. Δυστυχώς κάποιοι κατάντησαν τον Χριστιανισμό θρησκεία και τον επέβαλλαν με τον νηπιοβαπτισμό κ πληρώνονται απο όλους για να λειτουργούν, ενώ θα έπρεπε να διδάκεται η Αγία Γραφή κ να τελούνται τα μυστήρια δωρεάν καθώς λέει μέσα στην Αγία Γραφή φωρεάν ελάβατε δωρεάν δότε. Δυστυχώς η θρησκεία του Χριστιανισμού που κάποιοι δημιούργησαν επέβαλλαν τον Χριστιανισμό μέσω του νηπιοβαπτισμού που γινόταν δια της βίας την εποχή της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Και ναι αυτή η θρησκεία κατέστρεψε άπειρους αρχαίους ναούς γιατί θεωρούνταν βδέλυγμα κ ειδωλολατρεία. Συμφωνώ βέβαια ότι ήταν ειδωλολατρεία αλλά το να προσκυνούμε κόκκαλα κ εικόνες και αγιες παντόφλες δεν είναι ειδωλολατρεία? Και για να το ξεκαθαρίσω είμαι Χριστιανή επειδή το επέλεξα όταν ενηλικιώθηκα κ αφού μελέτησα κ αγάπησα κ πίστεψα κατά πάντα στην Αγία Γραφή κ στη θυσία του Χριστού επάνω στο σταυρό κ στην Ανάστασή του. Δεν θα έπρεπε όμως επειδή ο Δωδεκαθεισμός κ οι υπόλοιπες θρησκείες είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα (όπως εμείς πιστεύουμε), να τα καταστρέφουμε αλλά να αφήνουμε καθέ άνθρωπο όταν ενηλικιωθεί να επιλέξει. Βέβαια στην παλαιά διαθήκη πολλές φορές ο Θεός μας είπε στους Εβραίους

  2. avatar Panos Fafaloutas

   Αγαπητέ Ειρηναίε,σου προτίνω,Karlheinz Deschner,9 τόμοι,από 600 σελίδες ο κάθε ένας,μόνο για την εγκληματική ιστορία του Χριστιανισμού.Όχι ότι οι άλλες θρησκείες είναι αθώες...Φιλικά Πάνος Φαφαλούτας (ιστορικός).

  3. avatar ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

   ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣΤΟ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΥΤΕ ΚΑΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΕ Η ΔΕ ΥΠΑΤΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΓΔΑΡΕ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΗΚΕ ΑΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ.

  4. avatar Αλέξανδρος

   "ο κλήρος και ο μοναχισμός διέσωσαν τα αρχαία ιερά κείμενα, και βέβαια τους αρχαίους ναούς, μέρος των οποίων κοσμούν τους σημερινούς Ναούς"...τρικυμία εν κρανίω ο φίλος! δεν καταστρέφεις κάτι για να το σώσεις...έτσι απλά! αν θέλεις να διαβάσεις μερικές ιστορίες αγάπης του Χριστιανισμού προς τον ελληνισμό, ψάξε για αυτοκράτορα Θεοδόσιο και Ιουστινιανό. η λίστα είναι ατέλειωτη αλλά ξεκίνα από αυτούς. Και αν αντέξει το στομάχι σου, ψάξε για Αββας Φουρμόντ, τον ιερωμένο που λάτρεψε την Σπάρτη τόσο πολύ που είπε να την σώσει ισοπεδώνοντάς την!

  5. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

   ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΣΗ,ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ,ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΕΣΩΣΑΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ.ΤΟΝ 4 ΑΙΩΝΑ Μ.Χ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ -ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ- ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΑΛΑΡΙΧΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ.

   1. avatar Δημοκράτης

    Πάλι ψέματα λες.Οι Άραβες λόγιοι διέσωσαν και οι βυζαντινοί μοναχοί,όπου οι δεύτεροι αντέγραψαν και διέσωσαν περί του 89% τα ελληνικά κείμενα.Η καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας άρχισε από τους ρωμαίους επί Καίσαρα,η δεύτερη καταστροφή ήταν από τον Καρακάλα πάλι από τους ρωμαίους και η τρίτη ήταν από τους Άραβες με την κατάκτησή τους το 642 μ.Χ.Ο αιρετικός (μονοφυσίτης) αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας Θεόφιλος κατέστρεψε με προτροπή του τον ναό του Σέραπι και διάφορους άλλους ναού πόλεων.Τέλος οι Αραβοχριστιανοί διέσωσαν και μετέφρασαν ελληνικά κείμενα περί το 8%.Μέχρι την επέλαση του Ισλάμ όπου δεν διασώθηκε έκτοτε τίποτα.Αυτή είναι η αλήθεια μυγδωνα υπάρχουν πολλές πηγές γι'αυτά.Λες συνεχώς ψέματα για να κατηγορήσεις τους Χριστιανούς.Έκαναν πολλά οι χριστιανοί που ήταν αντίθετα με την διδασκαλία του Χριστιανισμού,αλλά δεν ήταν οι μόνοι που κατέστρεψαν ναούς κλπ,λάθος το παραδέχομαι,αλλά δεν ήταν οι μόνοι.Ήταν και το Ισλάμ.Βέβαια δεν σε συμφέρει να πεις την αλήθεια,το ξέρω.

    1. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

     ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ,Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΗΓΕΣ,ΟΥΤΕ ΠΗΓΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΕΠΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΟ 391 Μ.Χ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΡΑΠΕΙΟΝ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

 13. avatar nikst

  Η ανοητη χρησιμοποιηση της αιγλης των αρχαιων ελληνων απο την αστεια αυτη ομαδα,ευτελιζει την ιστορια μας σε επιπεδο γραφικου....δρομοκαιτειου.Θα τριζουν τα κοκκαλα των αρχαιων ελληνων απο τις περισπουδαστες μπαρουφες περι δωδεκαθεου,ελληνοεβραικης.....κατασκευης του χριστου και αλλα τετοια.Και επειδη ειχαν προβλεψει τετοιες και τοσες ......αγαπες,οπως η ομαδα ε,εδιναν λυσεις και στα πιο αναπαντητα ερωτηματα,οπως εκαναν με .Ωστοσο μια καλη συμβουλη ειναι να αλλαξετε.....φαρμακα.

 14. avatar xoxoxoxo

  Η ομάδα Ε αποτελεί αναβάθμιση της ομάδας Δ. Όταν φθάσουμε στην ομάδα Ω θα έχουμε τελειώσει μια για πάντα.

  1. avatar M.L Gore

   Χαχαχααααα !...μπράβο και πάλι @χοχοχοχοχο !

 15. avatar grekb

  Οι δυο... ναοι που ειναι στολισμενοι με αγαλματακια που τα αγορασαν απο το Μοναστηρακι αξιας 2-3€ ειναι ολα τα λεφτα! Κατα τα αλλα δημοκρατια εχουμε ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει αν δεν ενοχλει τους αλλους

  1. avatar Αριστοτέλης Κακογεωργίου, πρόεδρος της Ομάδας “Ε” Έψιλον

   Το πρόβλημά σου είναι από πού και πόσο αγοράστηκαν τα αγάλματα και όχι το γενικό και μοναδικό έργο σε όλη την οικουμένη μετά από 2000 χρόνια; Αφού είσαι τόσο πλούσιος και γεναιόδωρος μπορείς να τα αντικαταστήσεις μ ε ακριβά αγάλματα από την Κίνα ή από όπου εσύ θέλεις. Είναι ντροπή σου άγνωστε φίλε να σχολιάζεις με τέτοιο αγενέστατο τρόπο ένα έργο που κάποιοι απλοί άνθρωποι πλήρωσαν πολλά λεφτά και εργάστηκαν χειρονακτικά επί 20 ολόκληρα χρόνια. Εσύ δεν έκανες τίποτε, ούτε πλήρωσες, ούτε δούλεψες και άρπαξες την ευκαιρία να πετάξεις μερικές αγενέστατες φράσεις για να μας παρουσιάσεις την "παραγωγική" προσωπικότητά σου. Μην στενοχωριέσαι όμως γιατί έχεις κι άλλους συναδέλφους όπως κάποιον Πυθαγόρα Πυθαγορίτη από την Καβάλα ο οποίος εκτίμησε τους ναούς ως μηδαμηνού κάλους και τους ζωγραφικούς πίνακες μηδαμηνής αξίας. Εσείς λοιπόν οι ξύπνιοι και οι γεναιόδωροι κατακρίνετε αυτό το έργο που στήθηκε με θυσίες μόνο από αγάπη και θέλετε να εκτιμήσετε την αξία του σε χρήμα. Οι θεοί όμως δεν τα βλέπουν έτσι. Να είσαι σίγουρος ότι για κανένα παρθενώνα ή άγαλμα που έγινε με ξένα χρήματα και πλούτισαν μερικοί αλήτες δεν θα χαιρόταν οι θεοί όπως χάρηκαν με αυτά τα οποία έγιναν με καθαρή προσφορά από αγάπη. Και για να σε ενημερώσω για την ηλίθια εξακρίβωσή σου. Κανένα άγαλμα δεν αγοράστηκε από το Μοναστηράκι αλλά όλα έγιναν από την Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου. Πιστεύω να ικανοποιήθηκες.
   Αριστοτέλης Κακογεωργίου ο εμνευστής και ιδρυτής των ναών

 16. avatar ΔΣΕ

  Του αδόλφου τα εγγόνια όπως και αν ονομαστούν (Χρυσή Αυγή, Ομάδα Ε κλπ, κλπ) φασίστες είναι τίποτα άλλο.
  Του Αδόλφου τα εγγόνια, η σαβούρα του ντουνιά,
  κάνουνε πως δε θυμούνται του παππού τους τον νταλκά.
  Του '45 Απρίλης κι ο Αδόλφος με λυγμό:
  «Ρε τι μου 'κανε ο Στάλιν με τον Κόκκινο Στρατό,
  το σφυρί έχω στο κεφάλι, το δρεπάνι στο λαιμό».
  «Τσάμπα οι αστοί με σπρώχναν, να τους σβήσω τον καημό
  και μπελάδες θα 'χουν πάλι, με το Γεωργιανό».
  Κι όλο έσκουζε ο Αδόλφος, μες στου Απρίλη τις φωτιές:
  «Μες στο Βερολίνο μπαίνουν, μπαίνουν οι κομμουνιστές
  και οι άριοι λακίζουν, αντιλόπες παρδαλές. Ωχ, Εύα μου».

 17. avatar ΒΑΣΙΛΗΣ

  Ναι 'Ελληνας είναι ο μετέχων της Ελληνικής παιδείας. Αυτά να τα αφήσετε καρναβαλιστές. Η Σπάρτη έδινε βάση στην Φυλετική Ενδογαμία. Η Αθήνα το ίδιο. ΟΜΑΙΜΟΝ, ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ, ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ, ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ! Ο Ισοκράτης ρε καθυστερημένοι καρνάβαλοι (δεν έχω πρόβλημα με την Εθνική θρησκεία, ίσα ίσα που αν και χριστιανός θέλω να ανοικοδομηθούν αρχαίοι ελληνικοί ναοί και όχι τζαμιά!!) γιατί λέει ότι οι Αθηναίοι δεν είναι μιγάδες από πολλά Έθνη;;;Αφού υποτίθεται ότι δεν τον ενδιέφερε η καταγωγή. Δούρειος ίππος και αυτός. Θα πάει εκεί που του αξίζει.

 18. avatar Δημοκράτης

  Διάβασα το άρθρο αν και βρήκα πολλές ανακρίβειες στο θέμα του Ιησού Χριστού.Πρώτον οι Έλληνες δεν "δημιούργησαν" τον Χριστό,ούτε οι Εβραίοι.Οι Έλληνες έμαθαν για τον Χριστιανισμό μέσω του Αποστόλου Παύλου και μέσω των Γραφών επειδή ήταν στην ελληνική γλώσσα.Οι Εβραίοι δεν αποδέχτηκαν ποτέ τον Χριστό,τον καταδίκασαν και τον Σταύρωσαν.Προφανώς όταν θέλεις να μιλήσεις για μία θρησκεία που την πιστεύουν εκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να γνωρίζεις επακριβώς τι πιστεύουν.Αν δεν ξέρεις μαθαίνεις είναι απλό.Πάμε τώρα στα άλλα.Οι ίδιοι οι Αρχαίοι Έλληνες όταν τους προσέγγισε ο Απόστολος Παύλος,είχαν αρχίσει ήδη από μόνοι τους να αναθεωρούν πολλά πράγματα για τον δωδεκάθεο.Ήξεραν ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη,πάντως γνώριζαν ότι δεν ήταν ο δωδεκάθεος.Γι'αυτό δέχτηκαν τον Χριστιανισμό επειδή μιλούσε για εξαφάνιση της δουλείας και για δημοκρατία και φυσικά και για άλλες παρεμφερή έννοιες.Στον δωδεκάθεο δεν υπήρχαν αυτά,όλοι υποκλίνονταν στην δύναμη του δια.Καλό είναι να διαδίδεται τα πιστεύω των Αρχαίων Ελλήνων ειδικά στο εξωτερικό,όμως να γίνεται σωστά,όχι να ντύνονται λες και πάνε σε καρναβάλι.Τέλος οι Ρωμαίοι πρέπει να του πει κάποιος σε αυτόν τον κύριο,ότι όταν ήταν στην Γη ενσαρκωμένος ο Ιησούς Χριστός,Ρωμαίοι πίστευαν στον δωδεκάθεο και κυριότερα στον ίδιο τον Καίσαρα (αφού τον είχαν σαν θεό).Εκτός βέβαια από κάποιες εξαιρέσεις που πίστεψαν και μαρτύρησαν για τον Επουράνιο Θεό.Πολλοί ρωμαϊοι στρατιωτικοί πίστεψαν στην Ανάσταση,και κατέγραψαν τι είδαν,υπάρχουν συγκεκριμένες πηγές.

  1. avatar ΠΕΤΡΑΝ

   ΑΔΕΡΦΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΟΠΙΣΤΟς ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΡΙΞΑΝΕ ΣΤΗ ΠΥΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΑΔΕΡΦΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ Η ΝΤΕΜΕΚ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΡΩΜΑΙΟΙ ΟΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ' ΔΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.

   1. avatar Δημοκράτης

    Έχεις δίκιο "πετράν" ότι επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έγιναν πάρα πολλά λάθη.Τα ίδια όμως είχαν περάσει οι πρωτοΧριστινοί με τους Ρωμαίους.Έχεις λάθος καθότι δεν είμαι "εβραιόπιστος" αφού δεν κάνω περιτομή,ούτε μαθαίνω τον Μωσαϊκό νόμο.Όταν άρχισε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία είχε ήδη διαδοθεί στον κόσμο.Δεν την διέδωσε το Βυζάντιο.Οι Εβραίοι ποτέ δεν αποδέχτηκαν τον Χριστιανισμό επειδή δεν πίστευαν ότι ο Χριστός είναι ο Μεσσίας.Δεν βλέπω κάποια κατάντια.Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο και πιστεύουν στην Ορθοδοξία και αν βάλουμε και τους καθολικούς τότε δις.

  2. avatar ΚΕΡΒΕΡΟΣ

   Δεν εχεις ιδεα περι της πατρωας θρησκειας.Επισης δεν εχεις ιδεα περι του τροπου επιβολης του χριστιανισμου στους ελληνες.Επισης οταν καποιος φοραει τα ρουχα των προγονων του για να τους τιμησει τον λες καρναβαλι αλλα εθελοτυφλεις και δεν βλεπεις τις καρναβαλιστικες στολες των δικων σου ρασοφορων.

   1. avatar Δημοκράτης

    Δυστυχώς μίστερ είστε ανιστόρητος.Ο Απόστολος Παύλος μόνος του διέδωσε τον Χριστιανισμό,υπάρχουν πολλές πηγές γι'αυτό.Ναι πιστεύω πως είναι καρναβάλι να φοράνε τέτοιες στολές σήμερα.Μία τέτοια είχα βάλει στις απόκριες.Δεύτερον και σημαντικό,οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν έναν βωμό "Προς τον αγνώστο θεό".Εκεί στάθηκε ο Απόστολος Παύλος και τους μίλησε και αργότερα τους μίλησε στον Άρειο Πάγο όπου χοροστατούσε εκεί ο Άγιος Διονύσιος ο Αρειοπαγίτης που πίστεψε και μαρτύρησε.Υπάρχουν επίσης πολλές αναφορές.Το ξέρω ότι τρελένεστε που υπάρχει ακόμη ο Χριστιανισμός και θα υπάρχει για πάντα.Ότι και να λέτε ότι και να κάνετε.

    1. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

     ΝΑΙ ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΩΝ ΤΣΟΠΑΝΗΔΩΝ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΑΧΑ ΡΕ ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ.

  3. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

   Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΕΧΟΣΟΥΑΧ,ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ,ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ 1 ΓΕΝΑΡΗ,ΜΕΛΕΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟ ΤΟΡΑ.ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑ ΤΩΝ ΕΣΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ.

   1. avatar Δημοκράτης

    Ο Χριστός ανιστόρητε λεγόταν Εμμανουήλ.Δεν υποστήριζε ότι δεν πρέπει να υπακούν οι Εβραίοι στον Μωσαϊκό νόμο.Σύμφωνα με απόφαση της Αποστολικής Συνόδου Δεν γίνονται περιτομές, Δεν μαθαίνουν τον Μωσαϊκό νόμο.Εάν ήταν "εβραϊκή αίρεση" όπως υποστηρίζεις ο Χριστιανισμός και περιτομές θα γίνονταν και ο Μωσαϊκός νόμος θα τον μαθαίναμε.Τίποτα από τι κάνουν οι Εβραίοι γιορτάζουν οι Χριστιανοί,μόνο με ότι συνεπάγεται με τον Ιησού Χριστό.Το Πάσχα γιορτάζεται γιατί τότε Σταυρώθηκε ο Χριστός.Δεν έχει μόνο ένα όνομα ο Ιησούς Χριστός όπως υποστηρίζουν οι μάρτυρες του Ιεχωβά.Υπάρχουν μέσα στην Καινή Διαθήκη άλλα 20 ή και παραπάνω.Ανιστόρητε φρόντισε να διαβάσεις για την επίσημη θρησκεία των Ελλήνων και μετά πήγαινε στην "πλαστή" αρχαία.

    1. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

     ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΟ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΩΣΑΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ?ΠΡΟΒΑΤΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΗΣΟΥΣ-ΓΕΧΟΣΟΥΧ-ΓΙΑΧΒΕ ΤΟ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ.ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΠΑΛΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΡΟΒΑΤΟ.ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΗΝ 1 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΚΟ?

     1. avatar Δημοκράτης

      Η Π.Δ. δεν είναι ο Μωσαϊκός νόμος ανιστόρητε,όταν μάθεις τι γράφει ο Μωσαϊκός νόμος,τότε τα ξαναλέμε.Είσαι πολύ γελοίος μυγδωνα γιατί απαντάς σε ένα θέμα που δεν γνωρίζεις.Κοινώς σε φτύνουν και εσύ νομίζεις ότι βρέχει.Ο Χριστός έχει πολλά ονόματα,όχι μόνο Γιαχβέ που λένε οι μάρτυρες του Ιαχωβά.Κάποια από αυτά είναι ο Ων,ο Εις,η Αλήθεια,η Αγάπη,η Ζωή και πολλά ακόμα που αναγράφονται στην Κ.Δ.Λέγε ότι θες,σέβομαι την άποψή σου,όταν όμως δεν γνωρίζεις μην γίνεσαι χυδαίος και γελοίος,δεν σε τιμάει ως οντότητα.

     2. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

      Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΩΣΑΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΑΤΟ,Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ Π.ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ -ΤΟΡΑ- Ο ΜΩΣΑΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ .

     3. avatar Δημοκράτης

      Διάβασε πρώτα και μετά μίλα.Ο Ιούλιος Καίσαρας τις περισσότερες φορές έγραφε ψέματα για να αναδείξει τους ρωμαίους.Όταν διαβάσεις τότε τα ξαναλέμε.Μην μιλάς εσύ για πρόβατα,διότι γνωρίζεις ότι άνθρωποι χωρίς άποψη είναι αυτοί που καταντούν πρόβατα και εσύ είσαι ένας από αυτά.

     4. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

      ΟΧΙ ΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ,ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.

   2. avatar κοσμικα νεκρος

    κι εσεις γιορταζετε τα γενεθλια του χιτλερ μυγδονα...αυτο κι αν ειναι τραγικο...!!!

  4. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

   ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ,ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΜΕ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΕΠΙ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΡΩΜΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ .Ο ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15.000 ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ,ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΞΑΝ.ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΡΩΜΑΙΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΑΓΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ,ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

   1. avatar Δημοκράτης

    Μυγδωνα είναι υπέρ των αλλοδαπών,κατά της χ.α.,υπέρ των τούρκων και υπέρ της σκοπιανών.Πως μπορείς και το ανέχεσαι αυτό;

 19. avatar ΜΥΓΔΟΝΑΣ

  ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ,ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Π.Χ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΘΕΟ ΞΥΠΝΑΤΕ.

  1. avatar κοσμικα νεκρος

   ετσι ρε μυγδονα γερα....δεν τρως το ''παραμυθι '' της θρησκειας αλλα το κουτοχορτο της πατριδας το καταπινεις με το κιλο...!!!! χα χα χα
   αμεση καταργηση των συνορων,πατριδα μας μονο η γη......
   υ.σ. αν και δεν τα πιστευω απολυτα αυτα τα γραφω για να βγαλεις σπυρακια..!!!
   σορυ δεν μπορεσα να αντισταθω φιλε...!!!
   ΜΕΣΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ..!!! ΕΞΩ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ...!!! ΖΗΤΩ Η ΜΑΥΡΗ ΦΥΛΗ...!!! ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ...!!!
   Ενταξει σταματαω μυγδονα...δεν θελω να παθεις κανα εμφραγμα!!!!

 20. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  ΟμάδαΕ=Δωδεκαθειστές=Χρυσή Αυγή. Και όπως λέει και το τραγουδάκι "Τα παραμύθια σας τ ανθίστηκα πιά τώρα....."

  1. avatar ΚΕΡΒΕΡΟΣ

   Ο ανθρωπος το δηλωσε καθαρα οτι δεν εχει σχεση με την χρυση αυγη αλλα εσυ εκει το βιολι σου.Δεν ασχολεισαι καλυτερα με την αυτονομηση της μακεδονιας,μια και την ειχατε υπογραψει καποτε?

   1. avatar grekb

    πριν γραψεις εσυ το βιολι σου ξεστραβωσου και διαβασε τι γραφει. Δεν λεει οτι πιστευουν στη Χρυση Αυγη, λεει οτι ειναι τα ιδια φρουτα ολοι τους(το = δεν το ειδες;;;;;)

    1. avatar geo74

     Προς τενεκεδια του κκε: η γραφικότερη ομάδα 12θειστών της Β.Ελλάδας φαντάζει Έβερεστ σοβαρότητας μπροστά σας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει