Πλέον ένα από τα απαραίτητα «αξεσουάρ» των διακοπών είναι ένα smartphone ή tablet, για να μας κρατά σε επαφή με το τι γίνεται στο διαδικτυακό μικρόκοσμό μας.

Κι όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι πλέον που για τις διακοπές τους αναζητούν όχι απλά κάτι διαφορετικό, μια καινούρια εμπειρία… αλλά μια ευκαιρία να… κάνουν αποτοξίνωση από οτιδήποτε σχετίζεται με την τεχνολογία.

Η ιστοσελίδα www.digitaldetoxholidays.com προσφέρει πακέτα διακοπών και προτάσεις για προορισμούς σε όλον τον κόσμο όπου το Wi-Fi όχι απλά δεν είναι free… αλλά δεν υπάρχει καθόλου.

…Όπως και σήμα για τα κινητά τηλέφωνα.

Από απομονωμένες καλύβες σε παραλίες, μέχρι ξενώνες στην «καρδιά» της φύσης σε πεδιάδες και βουνά, η εταιρεία έχει βάλει ως σκοπό να βρίσκει τα ιδανικά καταφύγια για διακοπές χωρίς στρες, όπου τα «έξυπνα» κινητά καθίστανται παντελώς άχρηστα.

1. Red Mountain Resort – Γιούτα, ΗΠΑ

Ένα adventure spa κοντά στο πάρκο Snow Canyon State Park προσφέρει ευκαιρίες για… «αποσύνδεση» από όλους και απ’ όλα

2. Lake Placid Lodge στην περιοχή Adirondacks στις ΗΠΑ

3. Lifehouse Spa – Έσσεξ, Αγγλία

Το Lifehouse Spa έχει μια πολύ αυστηρή tech-free πολιτική, επιτρέποντας στους επισκέπτες του να χαλαρώσουν από οτιδήποτε ταιριάζει με τη λέξη «ψηφιακός».

4. Teton Lodge – Jackson Hole, ΗΠΑ

Το ιδανικό καταφύγιο για όσους λατρεύουν τα χειμερινά σπορ και τις βόλτες στη Φύση. Θα ξεχάσετε ότι έχετε τηλέφωνο από το πρώτο λεπτό…

5. Via Yoga – Μεξικό

Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τους λάτρεις της γιόγκα και του διαλογισμού στον κόσμο. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να χαλαρώσετε και να νιώσετε ευεξία;

6. Kimpton Monaco –Σικάγο, ΗΠΑ

Οι ένοικοι του Kimpton Monaco υποχρεούνται να «παραδώσουν» όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που διαθέτουν στη ρεσεψιόν…

7. Echo Valley Ranch & Spa – British Columbia, Καναδάς

Ένα πολυτελές ράντσο στη γραφική περιοχή Cariboo στην κοιλάδα Echo, προσφέρει στιγμές απόλυτης γαλήνης στους επισκέπτες του.