Φιλόξενη, πολύχρωμη και γραφική, η Αίγινα ήταν και εξακολουθεί να είναι ο νούμερο ένα ταξιδιωτικός προορισμός για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι του Πειραιά.

Πέρα από τις ομορφιές του νησιού, τις οποίες θα ανακαλύψετε από την πρώτη κιόλας στιγμή που το πλοίο ή το ιπτάμενο δελφίνι θα πλησιάσει στο λιμάνι, η Αίγινα προσφέρει και μια πληθώρα από πανέμορφες παραλίες, που σας περιμένουν να τις απολαύσετε.

Η ίδια η πόλη της Αίγινας διαθέτει δυο οργανωμένες παραλίες, με την πρώτη να βρίσκεται αριστερά από το λιμάνι, σε απόσταση 200 μέτρων, μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο της πόλης.

Αυτή η αμμώδης παραλία με τα γαλαζοπράσινα, καθαρά και ρηχά νερά είναι δημοφιλής στους κατοίκους τουν νησιού, αφού εκτός από την εγγύτητα της στο κέντρο της πόλης είναι οργανωμένη.

Η δεύτερη παραλία βρίσκεται στα δεξιά του λιμανιού, σε απόσταση 400 μέτρων.

Μόλις 4 χλμ από το λιμάνι της Αίγινας θα συναντήσετε τον Μαραθώνα. Εκεί υπάρχουν δυο οργανωμένες διαδοχικές παραλίες με αρκετή βλάστηση, ευκάλυπτους, καλαμιές και θάμνους. Το βαθυγάλαζο χρώμα της θάλασσας θα σας ενυπωσιάσει. Στην πρώτη από τις δυο αμμώδεις παραλίες θα βρείτε πολλές ταβερνούλες, που προσφέρουν καφέ και φαγητό, ενώ η δεύτερη είναι ιδανική για παιχνίδια με ρακέτες, ενώ διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνα.

Συνεχίζοντας το δρόμο μετά τον Μαραθώνα θα καταλήξετε στο παραδοσιακό ψαροχώρι της Πέρδικας. Αυτός ο παλιός οικισμός είναι χτισμένος γύρω από ένα λιμανάκι και διαθέτει ταβέρνες, φημισμένες για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά τους, αλλά και ουζερί, καφετέρειες και μπαρ, όλα στον κεντρικό πεζόδρομο.

Κατεβείτε από τα πέτρινα σκαλάκια στα βραχάκια και βουτήξτε στα πεντακάθαρα νερά. Κολυμπήστε στην βραχώδη παραλία της Πέρδικας, δίπλα στον ίσκιο των δέντρων, βουτώντας από τις δυο ξύλινες εξέδρες. Πολύ κοντά είναι και οι γραφικές παραλίες Κλίμα και Σαρπά.

Η Αιγινήτισσα απέχει από την Πέρδικα 2 χλμ. και διαθέτει οργανωμένη αμμώδη παραλία με snack bar, ομπρέλες, καφετέρια και ειδικό χώρο για ρακέτες. Η πλούσια βλάστηση φτάνει μέχρι την παραλία με τα πρασινογάλαζα καθαρά νερά.

Από την Πέρδικα μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε με βάρκα το νησάκι Μονή.

Οι κάτοικοι του νησιού, δηλαδή τα ελάφια, τα αγρικάτσικα και τα παγώνια, είναι εξοικειωμένα με τον κόσμο και θα έρθουν κοντά σας για να τα ταΐσετε. Οι παραλίες του νησιού έχουν βαθιά, καθαρά νερά, κατάλληλα για υποβρύχιο ψάρεμα.

Το πευκόφυτο τοπίο πλαισιώνει την κεντρική παραλία, που είναι οργανωμένη. Από το Πάσχα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια από το λιμάνι της Πέρδικας είναι τακτικά και διαρκούν μόλις λίγα λεπτά. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την Αγία Μαρίνα, έναν πολύ γνωστό και αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό για ντόπιους και τουρίστες.

Η καλά οργανωμένη αμμώδης παραλία έχει μήκος 500 μέτρα και πλαισιώνεται από μεγάλα και πυκνά πεύκα. Υπάρχει η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, ενώ βόρεια της προκυμαίας θα βρείτε μια βραχώδη ακτή, κατάλληλη για μπάνιο και υποβρύχιο ψάρεμα.

Η Αγία Μαρίνα προσελκύει πλήθος κόσμου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ συνδέεται απευθείας με το λιμάνι του Πειραιά. Εδώ θα βρείτε κάθε είδους επιλογή διασκέδασης και χαλάρωσης. Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αίγινας, που συνδέεται και αυτό απευθείας με τον Πειραιά είναι το ψαροχώρι της Σουβάλας.

Στη Σουβάλα υπάρχει παραλία με θερμά ιαματικά νερά, γνωστά με την παλιά ονομασία Θερμά. Η θειούχα θερμοπηγή είναι κατάλληλη για τη θεραπεία των ρευματισμών και των δερματικών παθήσεων. Ανατολικά από την Σουβάλα, ο παραλιακός δρόμος συνεχίζει και φτάνει, μετά από 4 περίπου χιλιόμετρα, στη Βάγια, ένα μικρό γραφικό τουριστικό θέρετρο. Η περιοχή είναι πνιγμένη στα πεύκα και η παραλία αμμώδης και ιδανική για μπάνιο.