Μοναδική εμπειρία το κολύμπι στα νερά του Παπάφραγκα

Το σπήλαιο στη Μήλο που κόβει την ανάσα με την άγρια ομορφιά του


ΤΑΞΙΔΙΘΑΛΑΣΣΑ
8:16
20/08/2019
Μοναδική εμπειρία το κολύμπι στα νερά του Παπάφραγκα
1
loading

Η ηφαιστειογενής ιστορία της Μήλου γίνεται αντιληπτή μέχρι σήμερα, με την ιδιαίτερη και άγρια ομορφιά του νησιού να είναι εμφανής και σε κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του.

Μία από αυτές είναι και παραλία με τις σπηλιές του Παπάφραγκα, δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φιλακωτής, η οποία αποτελείται από τρεις διαδοχικές σπηλιές.

Μια μικρής έκτασης παραλία εμφανίζεται σε όσους καταφέρουν να κατεβούνε από το απότομο σκάλισμα πάνω στο βράχο που οδηγεί σε αυτή, η οποία, ωστόσο, εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με το άγριο και επιβλητικό σκηνικό της.

Γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα σε εντυπωσιακά γκριζόλευκα βράχια αποτελούν το φυσικό σκηνικό του Παπάφραγκα που μαγεύει τους πάντες.

Ο προστατευόμενος κολπίσκος οφείλει την ονομασία του στον τελευταίο Φράγκο παπά που χρησιμοποιούσε την παραλία για να προφυλάσσει την βάρκα του, ενώ την εποχή του Βυζαντίου λειτουργούσε ως ορμητήριο των πειρατών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ενημερωθείτε

    Ωραίο. Απλά είναι για μια παρέα. Άπαξ και δείτε ομπρέλα κάτω μην κάνετε τον κόπο να σταματήσετε καν. Που έχει πάντα δλδ. Άρα μην πάτε καν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει