Ένα τοπίο σουρεαλιστικής ομορφιάς περιμένει τους επισκέπτες του Μπάλου, ειδικά για όσους το αντικρίσουν αφ’ υψηλού, επιλέγοντας την επιλογή να φτάσουν στην πολυβραβευμένη παραλία των Χανίων πεζή.

Η εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Χανίων και σχηματίζεται μεταξύ του ακρωτηρίου Τηγάνι και της χερσονήσου της Γραμβούσας.

Μόλις την αντικρίσετε, θα σκεφτείτε ότι πρόκειται για θαύμα της φύσης λόγω της ιδιαιτερότητας του φυσικού τοπίου που απλώνεται μπροστά σας.

Η γαλήνια λιμνοθάλασσα διαθέτει αβαθή, κρυστάλλινα, ζεστά νερά, λαμπερή, λευκή απέραντη αμμουδιά, η οποία σε ορισμένα σημεία γίνεται ροζ (από τα αναρίθμητα σπασμένα κοχύλια) –χαρακτηριστικά που κάθε χρόνο την κάνουν να βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες του κόσμου.

Η πρόσβαση στον Μπάλο γίνεται είτε οδικώς, μετά από περίπου 1,5 ώρα οδήγησης, αλλά θα χρειαστεί να περπατήσετε περίπου 30 λεπτά σε ένα μικρό χωμάτινο δρομάκι που έχει ανοιχτεί, είτε δια θαλάσσης με τα καραβάκια που αναχωρούν από το λιμάνι του Καστελίου στον Κίσσαμο.