Η ιστοσελίδα για την ανάδειξη του ευρωπαϊκού τουρισμού European Best Destinations συμπεριέλαβε ανάμεσα στις 10 καλύτερες φυσικές πισίνες στην Ευρώπη και δύο ελληνικές.

Η μία εξ αυτών βρίσκεται στο καταπράσινο νησί της Θάσου και δεν είναι άλλη από την Γκιόλα. Χαρακτηρίζοντας το νησί ως επίγειο παράδεισο με εκπληκτικές παραλίες και υπέροχο φυσικό πλούτο, το site ξεχωρίζει την φυσική πισίνα της Γκιόλας, η οποία συναντάται κοντά στην Αστρίδα, στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού.

Πρόκειται, λοιπόν, για μία φυσική πισίνα μέσα σε βράχο, ένα πραγματικό μικρό θαύμα, με κρυστάλλινα νερά μια ανάσα από το μπλε του Αιγαίου. Οι βουτιές εδώ μένουν πραγματικά αξέχαστες στον επισκέπτη.

Η δεύτερη παραλία που συναντάται στη λίστα του European Best Destinations βρίσκεται στη Μήλο και φυσικά είναι το Σαρακήνικο, μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες ολόκληρης της χώρας.

Το ιδιαίτερο σεληνιακό τοπίο του –η φήμη του κάνει το γύρο του κόσμου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο νησί αμέτρητους τουρίστες που έρχονται να το ανακαλύψουν από κοντά– οφείλεται στους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων και εντοπίζεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, σε απόσταση 10′ με το αυτοκίνητο από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου. Χαρακτηριστικές, μάλιστα, είναι και οι σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυσή των βράχων στα νερά του Αιγαίου.

Δείτε ποιες είναι οι υπόλοιπες φυσικές πισίνες που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα:

  1. Εθνικό Πάρκο Krka, Κροατία
  2. Saturnia, Ιταλία
  3.  Lecce, Ιταλία
  4. Blue Lagoon, Ισλανδία
  5. Imotski Blue Lake, Κροατία
  6.  Porto Moniz, Μαδέρα, Πορτογαλία
  7.  Miskolc, Ουγγαρία
  8. Pamukkale, Τουρκία
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.