Οι Βρετανοί ταξιδιώτες αναζητούν ήδη τον πιθανό ταξιδιωτικό «πράσινο κατάλογο» για τις φετινές διακοπές τους με προορισμούς στους οποίους θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν το καλοκαίρι χωρίς να χρειαστεί να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους. Σε μια λίστα με τριάντα προορισμούς, η Telegpraph συμπεριλαμβάνει στις προτάσεις της και δύο ελληνικά νησιά, στα οποία κανείς μπορεί να αποφύγει τα πλήθη και να απολαύσει τις διακοπές του εν ηρεμία.

Η Τήνος και τα παραδοσιακά χωριά της

«Σε απόσταση 15 λεπτών με το φέρι από τη Μύκονο, η Τήνος είναι πολύ διαφορετική από τον πολυσύχναστο και λαμπερό γείτονά της», αναφέρει το δημοσίευμα. Η πεζοπορία και όχι τα πολυσύχναστα και πολυπληθή πάρτι αποτελούν από τα βασικά χαρακτηριστικά του νησιού, το οποίο στην ορεινή ενδοχώρα του κρύβει ξεχασμένα χωριουδάκια, παραδοσιακά παρεκκλήσια και εκατοντάδες όμορφους περιστερώνες, όλα συνδεδεμένα με ένα δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας. Σύμφωνα, με το άρθρο το πιο εντυπωσιακό σημείο της Τήνου βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, μετά τα χωριά Φαλατάδος και Βωλάξ. «Τεράστιοι ογκόλιθοι γρανίτη κυριαρχούν στο τοπίο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εικόνα που θυμίζει περισσότερο τοπίο στην Αριζόνα, παρά στο Αιγαίο».

Η Σύμη με τη ρομαντική ατμόσφαιρα

Σύμφωνα με το άρθρο δύο εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται τη Ρόδο σε μια καλή χρονιά, ένα από τα πιο πολυσύχναστα και πιο ζωντανά νησιά της Ελλάδας. Αλλά μόνο ένα μικρό μέρος αυτών αναχωρούν για τη γειτονική Σύμη (ένα από τα μικρά νησιά που η Ελλάδα έχει δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των κατοίκων της) και μόνο για μια ημερήσια εκδρομή. Ο Nick Trend της Telegraph Travel βλέπει τη Σύμη ως ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά της χώρας μας λέγοντας πως «Έχει μια υπέροχη γραφική πόλη- λιμάνι, γεμάτη με παστέλ σπίτια που συσσωρεύονται στις πλαγιές γύρω από το λιμάνι, και πολλές δελεαστικές ταβέρνες. Τα βράδια θα τα έχετε όλα αυτά στα πόδια σας σχεδόν σε αποκλειστική διάθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες οι οποίες προσεγγίζονται είτε πεζή είτε με καραβάκι».