Η Ελλάδα υπήρξε φέτος το καλοκαίρι όχι μόνον ο πρώτος τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, όπως αναφερόταν στον απολογισμό για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ», αλλά εξακολουθεί να είναι τώρα πρώτη και στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Αυστρία.

«Οι τωρινές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής γίνονται από εκείνους που ευελπιστούσαν σε καλύτερο καιρό φέτος το καλοκαίρι στην Αυστρία για διακοπές τους στο εσωτερικό και τώρα, εξαιτίας του άστατου καιρού, καταφεύγουν σε προορισμούς στη Μεσόγειο, με την Ελλάδα να είναι και εδώ πρώτος προορισμός».

Αυτά αναφέρουν σε δημοσιεύματα στα φύλλα τους του Σαββατοκύριακου, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» και η «Βίνερ Τσάιτουνγκ», επικαλούμενες σχετικές δηλώσεις του Μάρτιν Μπαχλέχνερ, γενικού διευθυντή του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού «Φερκερσμπιουρό».

Κατά την παρουσίαση των χειμερινών καταλόγων του οργανισμού, ο κ. Μπαχλέχνερ επανέλαβε ότι η Ελλάδα υπήρξε το 2014 ο προσφιλέστερος τουριστικός προορισμός από την Αυστρία, επισημαίνοντας πως απέσπασε το μεγαλύτερο μερίδιο και συγκεκριμένα ένα ποσοστό 17% του συνόλου των κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές.

Όπως εξάλλου διαπίστωνε ο πρώτος απολογισμός του φετινού καλοκαιριού : «Η Ελλάδα ήταν φέτος ο κορυφαίος προορισμός των Αυστριακών που έκαναν διακοπές σε κάποια παραλία, το απόλυτο «νούμερο ένα» για όσους τους ελκύει η θάλασσα», γεγονός που θεωρείται ότι επιβεβαιώνει πλήρως όλες οι σχετικές προβλέψεις που γίνονταν από τις αρχές του χρόνου πως η Ελλάδα θα είναι φέτος ο προσφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών για διακοπές, επιστρέφοντας και πάλι αδιαμφισβήτητα στην κορυφή των προτιμήσεων.

Κατά μέσο όρο πάνω από 400.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, με ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς να είναι επανεπισκέπτες, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,4 εκατομμύρια κάτοικοι – βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.