Δύο από τα μυστικά «διαμαντάκια» της Ευρώπης βρίσκονται στην Ελλάδα

Δείτε ποιους προορισμούς επέλεξε η European Best Destinations


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
11:04
14/07/2020
Δύο από τα μυστικά «διαμαντάκια» της Ευρώπης βρίσκονται στην Ελλάδα
2
loading

Η European Best Destinations, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, δημοσίευσε μια λίστα με 18 προορισμούς- κρυφά «διαμάντια» στην Ευρώπη, ανάμεσα στην οποία συμπεριλαμβάνει και δύο ελληνικούς.

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχετε την ανάγκη να ταξιδέψετε μακριά από τις μεγάλες πόλεις, τα πλήθη και το άγχος. Αναζητάτε την ελευθερία, τη φύση και τους υπαίθριους χώρους. Θέλετε να δοκιμάσετε νέες γεύσεις, να γνωρίσετε νέα πρόσωπα, να ανακαλύψετε νέους τόπους. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες σε μέρη μακριά από τον μαζικό τουρισμό, που θα σας δώσουν την ευκαιρία να επανασυνδεθείτε με τη φύση. Ο λόγος για τα κρυμμένα διαμαντάκια της Ευρώπης, που θα αποτελέσουν τον καλύτερο προορισμό για τις επόμενες διακοπές σας», αναφέρει το δημοσίευμα συγκεκριμένα.

Σε όσους αρέσει, λοιπόν, να ταξιδεύουν στην Ευρώπη και θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από τα τετριμμένα η European Best Destinations προτείνει να ανακαλύψουν μια συλλογή από μυστικούς προορισμούς, πραγματικούς θησαυρούς, στη Γηραιά Ήπειρο και να τους επισκεφτούν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν καλύτερα.

Ανάμεσα σε αυτούς, λοιπόν, συμπεριλαμβάνει στη 12η θέση το σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά, σε απόσταση 2 χλμ. από τη Σάμη. «Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα διαμαντάκια του νησιού και ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ανεπανάληπτη είναι η εμπειρία της βαρκάδας στη μικρή σπηλιά που φωτίζεται από την ανοιχτή οροφή, με τις ηλιαχτίδες να χαρίζουν υπέροχους χρωματισμούς στα διαυγή γαλαζοπράσινα νερά και τη σιωπή να σπάει μόνο το πλατσούρισμα των κουπιών.

Ο δεύτερος ελληνικός προορισμός συναντάται λίγο πριν την ολοκλήρωση της λίστας, στην 17η θέση, και δεν είναι άλλος από το καταπράσινο νησί των Σποράδων. Ο λόγος για τη Σκιάθο, «ένα νησί όπου η αύρα της θάλασσας αναμειγνύεται με την μυρωδιά των πεύκων». Στο δημοσίευμα αναφέρεται, μάλιστα, ότι οι λάτρεις της φύσης θα βρουν τον παράδεισό τους στο δασώδες νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Σ Κ Ι Α Θ Ο Σ

    Πρώτοι κάτοικοι Πελασγοί ύστερα Χαλκιδείς .Μετά τούς Μηδικούς πολέμους υπεταγη στούς Αθηναίους και ακολούθησε την τύχη τής λοιπής Ελλάδας .Έπαθε απο τούς Μακεδόνες και από τούς Ρωμαίους .Στο Μεσαίωνα έγινε φραγκική κτήση και το 1538 τούρκικη .Από τότε οι κάτοικοι φοβούμενοι τούς πειρατές αποσύρθηκαν στά Β , σε ασφαλή καταφύγια ,το σημερινό Κάστρο ,το 1824 διασώθηκαν πολλοί Θεσσαλομαγνησιοι μετά τήν αποτυχία τής εξέγερσης τού Πηλίου .Το 1823 ο τουρκικός στόλος απεβιβασε 200 άντρες πού οι Έλληνες εξολόθρευσαν .Το 1897 διχειμασε στο κόλπο της ο Έλλην στρατός πού τήν είχε βαση του στό Ελληνοτουρκικό πόλεμο.

  2. avatar Κεφαλληνία

    Ο μυθικός Κέφαλος τών Αθηνών ,έδιωξε τούς Ταφίους ή Τηλεβόας από την Κεφαλληνία και από τούς απόγονους του ονομάστηκε η νήσος .Το 218πχ ανήκε στην Αιτωλική Συμπολιτεία .Το 50πχ τήν κατέκτησε ο Ρωμαίος Γάϊος Αντώνιος .Τούς Βυζαντινούς χρόνους ήταν επαρχία τού Βυζαντινού Κράτους . Το 1185μχ κατελήφθη από τούς Νορμανδούς . Το 1479 την κατέκτησαν οι Τούρκοι . Το 1500 οι Βενετοί . Το 1797 ο Γάλλος Βοναπάρτης νίκησε τούς Βενετούς .Το 1798 την κατέλαβε ο Ρωσοτουρκικός στόλος . Το 1807 τα Ιόνια παραχωρήθηκαν στη Γαλλία . Το 1809 την κατέλαβαν οι Άγγλοι . Το 1815 έγινε ανεξάρτητη πολιτεία μέ Άγγλο διοικητή (αρμοστή) .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει